GÜNDEM

İktidara yakın gazeteci Cem Küçük rakam verdi: Kaç teğmen TSK’dan tasfiye edilecek?

Gazeteci Cem Küçük: "Ben kendi duyumumu söylüyorum. Benim öğrendiğim bir 40 teğmen gidecek görünüyor."

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “O kılıcı kime çekiyorsun? Bunlar ordudan temizlenecek” açıklaması nedeniyle gözler genç teğmenlerin akıbetine çevrildi.

İktidara yakın yazar gazeteci Cem Küçük, kaç teğmenin TSK’dan tasfiye edileceğini söyledi.

TGRT’de konuşan Cem Küçük, “Ben kendi duyumumu söylüyorum. Benim öğrendiğim bir 40 teğmen gidecek görünüyor” dedi.

Küçük “Siyaset yapmak isteyen üniformasını çıkaracak. Mustafa Kemal’ın bütün askerleri öyledir. Ama bu siyasi malzeme yapılamaz. Ben bunu tehlikeli bir iş olarak görüyorum. Hükümetin de bu tepkiyi vermesini görüyorum. Asla da normal bir olay olarak görmüyorum. Ama kaç kişi bu işin içinde. 50, rakam vermiyorum. Ben kendi duyumumu söylüyorum. Benim öğrendiğim bir 40 teğmen gidecek görünüyor” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumartesi günü Kocaeli’nde 21’inci İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Erdoğan, “Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz” demişti ve şöyle konuşmuştu:

“Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlarını çektiler. Kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek… Biz buralara durup dururken gelmedik; 30 kişi olsun, 50 kişi olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil…”