Ordu İl Engelli Meclis Başkanı, LÖSEV Ordu Aile Komitesi Temsilcisi ve CHP Ordu Meclis aday adayı Ümit İşbakan, dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem programına konuk oldu.

Engelli birey olan Ümit İşbakan, toplumun görünmez engelleri ile hemen her gün karşılaştığını belirterek, engellilerin haklarını savunmak için adaylığını koyduğunu ifade etti. Türkiye'de resmi verilere göre 10 milyon engelli olduğunu fakat toplumda olduğu gibi siyasi partilerde de görünmez olduklarını ifade etti. Ordu'nun yüzde 12'sini oluşturduklarını belirten İşbakan, "Partim CHP'de dahi engelli yönetici yok, sadece Saadet Partisi'nin Ünye'de ağır engelli Meclis Üyesi var. Biz siyaset üstü dezavantajlıyız. Engelliler siyasi partilerde de görünmez" ifadelerini kullandı.

"SİYASİ PARTİLER BU İKİ ŞEYDE UZLAŞIYOR"

Belediye meclisine girerek engellilerin sesini duyurmak istediğin belirten İşbakan, "2005'te çıkan 5378 sayılı yasa yıllardır uygulanmıyor. 10 milyon engellisi var Türkiye'nin. Yasa; engelli hiçbir zaman ulaşımda sorun yaşamayacak diyor, ama öyle değil. Siyasi partiler iki şeyde uzlaşıyor. Aldıkları maaşlar ve engellilere karşı tavırları" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yasanın uygulanmaması yanı sıra siyasi partilerin engelli çalışanı olmadığını belirten İşbakan, "Partilerin yüzde 10 kota koyması lazım. Bunu söylemekten bile rahatsızlık duyuyorum. Ayrıca, partilerin engelli kişiler için üyelik kampanyası başlatması lazım" dedi.