İstanbul'daki seller sırasında tatilde olmasıyla ilgili eleştirilerle soru üzerine İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

"Ben tatil meraklısı bir insan değilim. Belki eşimle de yıllardır en çok münakaşa ettiğimiz alan bu alan. Evliliğe karar verdiğimde 24 yaşındaydım. Babamın ilk lafı 'Sen çalışma delisisin, sen hele biraz daha nefes al' oldu. Ben dinlemedim. İş yaşamımda hep çalıştım. Şimdi de öyleyim.

Ben tatilci bir belediye başkanı mıyım yoksa her anı mercek altında insanların gözünün içine sokularak manipüle edilen bir konumda mıyım? 3 yıldaki 4 tatilimi de biliyorsunuz. Toplam 20 gün, 3 senede. Bana en yakın başkan benim 3 katım tatil yapmış. Sayın Cumhurbaşkanı neredeyse 4 katı tatil yapmış, başkanken kendi döneminde, bizde izin günleri var."

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"YERİN ALTINA 10,2 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK"

"Niye tatile gittiniz? Kasım ayında adaylığım konuşuldu, bir maratona girdik, seçimimiz iptal oldu, ikinci seçim derken 1 Temmuz'da göreve oturdum. 7,5 ay bir kampanya maratonu üstüne 2-3 günlüğüne Bodrum'a gittim. Geldiğimde de o malum ki o dönemde 8-10 yerde su baskını oldu.

O durumu gördüm, utanç duydum. İyi ki o süreci, o tarihte yaşadık. Tam 107 noktada sel baskını yapılan yerlerin tespitini yaptık. 3 yıl içinde 10.2 milyar lira yerin altına tüneller vs yatırım yaptık. Şu anda İstanbul bu görüntüleri yaşamıyor. Üsküdar'da denizle kara birleşmişti, şimdi birleşmiyor. Şimdi hiçbir yerde yok."

"DERE YATAĞINI İMARA AÇIP KÜÇÜLTMÜŞLER"

"Esenyurt'ta dere yatağını imara açmışsınız. Kim, Esenyurt Belediyesi ve İBB AK Parti döneminde. Dünyada var mı bu Allah aşkına? Dere yatağını almışsınız, 'L' çizmişsiniz, başka bir yerden devam ettirmişsiniz. Yetmemiş dere yatağını küçültmüşsünüz. Dolayısıyla her yağmurda o sokağı sel basıyor.

800 milyon liralık yatırım yapıyoruz orada. Ben Fethiye'deyken, 3 günlük bir tatilde denk geldi. Koca İstanbul'da sadece bir sokakta ve işin devam ettiği bir yerde sel oldu. Ben sel olduğunda çizmeleri giyip oraya git, vatandaşa "cek", "cak" diyecek bir belediye başkanı değilim. Çizmeleri daha önce giydim."

"İŞ BİTMİŞ, ÇİZME GİYİP ŞOV MU YAPMALIYIM"

"Gece 03.30'da uyandırdılar beni. Ben oradan yola çıksam İstanbul'a gelmem 8,5 saat. Uçak sabah 8.30'da var. İstanbul'un başka yerinde baskın yok. Tek bir noktada sorun var. İş çözülmüş, 3 bin 600 personel çalışıyor. Ben telefon başındayım. İş çözülmüş. Saat 8.30'da çizmeleriyle Bakan oraya geldikten sonra duyuldu. Bu iş bitmiş, gelip orada çizme giyip şov mu yapmalıyım?"