CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir ziyaret gerçekleşti. 

ÖZEL: BİR DİLEK TUTTUK

Ziyaretin bitiminde ortak basın toplantısı düzenleyen ikili, kameraların karşısına geçti. Özgür Özel, "Yolda gelirken bir dilek tuttuk. 1 Nisan sabahı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu CHP Genel Başkanı olarak ziyaret etmeyi diledik" dedi. 

İstanbul Kongresi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, şunları söyledi:

"Özellikle il başkanımızın ilçe başkanlığından gelmiş olması 39 ilçenin beklentilerini çok iyi bilen bir imkanı yaratacak. Esas meselemiz bundan sonra 14 belediye sayısının 30'lu rakamlara çıkması. Genç, dinamik kadrolar göreve geldi. Onlarla birlikte çalışmak için gün sayıyoruz. Yaşanan değişimin ittifaka yansıması çok iyi olacak."

İMAMOĞLU:  CEMAL CANPOLAT İLE 30'A YAKIN GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK

İstanbul Kongresi'ne ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, Cemal Canpolat ile kongre öncesinde çok kez görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Sayın Cemal Canpolat ve ben haziran ayının ortasından itibaren belki 30'a yakın görüşme gerçekleştirdim. O mikrofonda dile getirdiklerinin binde birini bana söyleseydi belki orada söylediklerini ya zaten sööylemişti diye makul karşılardım."

"Bazen arzu etmediğimiz anlar yaşanabilir. Bu doğaldır. Hala demokrasiyi koruma mücadelesi veren bir siyasi parti de bunların olması normaldir. Bu seçimin elbette ki Türkiye'ye dönük sonuçları olur. Buradaki siyasi sonuçlar yorumlanacaktır. Bu bağlamda Kurultay'a etki edecek sonuçları da olacaktır. Benim tek istediğim Kurultay halkımızın istediği gibi şekillensin. Yerel seçimi çok güçlü bir şekilde kazanacağız."

İMAMOĞLU: SON ANA KADAR BİR İTTİFAK KURULABİLİR İNANCINDAYIM

İmamoğlu'na yerel seçimlerde ittifak kapılarını kapatan İYİ Parti ile bir ittifak olasılığı olup olmadığı da soruldu. İmamoğlu şöyle konuştu: 

"Biz İstanbul İttifakı mottosundan hiç vazgeçmedik. Devam edeceğini düşünüyorum her daim. Aslında bu savununun içinde hala Millet İttifakı da var İyi Parti de var. Tabii ki bugün siyasi partilerin kendi iç mekanizmalarını nasıl işleteceği yönünde benim buradan yorum yapmam asla yakışmaz.  Ama son ana kadar tekrar bir ittifak kurulabilir inancını tekrar dile getiriyorum."