İBB'nin Su Arıtma Tesisi açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı arasında gerginlik yaşandı. Yazıcı'nın "Erdoğan sadece Tuzla'da kapalı spor kompleksleri, kültür merkezleri, Aydınlı Yolu'nu 4 yılda yapmıştır" sözleri üzerine İmamoğlu kürsüden, "O arkadaş burayı germeye gelmiş, kötü söz sahibine aittir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, '150 Günde 150 Proje' programı kapsamında Tuzla'daki Su Arıtma Tesisi açılışında konuştu.

Açılışta, AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, söz alarak "30 yıl önce belediye başkanlığı yapmış olan Recep Tayyip Erdoğan, sadece Tuzla'da kapalı spor kompleksleri, kültür merkezleri, Aydınlı Yolu'nu 4 yılda yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Yazıcı ile İmamoğlu arasında gerginlik yaşandı.

İmamoğlu konuşmasında İstanbul için yaptıklarını aktarırken, "AK Partililer bile dört duvar arasında kaldıklarında bizim için dua ediyorlar" dedi. İmamoğlu konuşmasının devamında "3,5 seneyi 25 seneyle kıyaslamalarını bayılıyorum" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Bayılıyorum 3.5 seneyi 25 seneyle kıyaslamalarına. Nasıl titretmişiz adamları. 3.5 yılın 3 ayını siz çaldınız… Cebimizdeki paraların %50’sini çaldınız. Kalan paramızla işte bu kocaman işleri yapıyoruz.”

İmamoğlu, "Dönüyorlar, 94'ten 2019'a kadar yaptıklarını anlatıyorlar. 3 buçuk sene 3 ayını siz çaldınız bir buçuk senesi pandemi. Bir seneye yaklaşıyor. Cebimizdeki paraları da çaldınız. O kalan günlerle ve kalan paramızla bu kocaman işleri yapıyoruz" dedi.