İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan'da Akşemsettin ve Çırçır Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliler için 'seyyanen zam' önerisine kapıyı kapatıp, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil" açıklamasına İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

İmamoğlu, "Daha dün emeklilerin aldığı maaşla ilgili dalga geçecek seviyede yorum yapmasını hicap duyarak dinledim" dedi.

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Emeklileri tahrik ediyor Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Emeklileri tahrik ediyor

Öte yandan İmamoğlu, konuşması bölününce sahneden bir kadına yanıt verdi. İmamoğlu, şunları dile getirdi:

"Hanımefendi böyle olmaz. Bir şey soracağım ile olmaz. Nezakete uygun değil. Olmaz ama gelirsiniz öne, müsaade isterseniz. Sizin gibi duygusunu dile getirmek isteyen.. Bu üslup hiç hoş değil"

EMEKLİYE SEYYANEN ZAMMI ÖZEL ÖNERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarıyla ilgili şöyle konuşmuştu:

    "Uzun süredir şunu söylüyoruz. Bir kere Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı bir asgari ücret değildi, 1,5 asgari ücretti. Bugünkü asgari ücrete göre hesaplarsanız 25 bin liraydı.

    Son çekilen en düşük emekli maaşı kaç para? 7 bin 500 lira. Güya zam yaptılar, 10 bin lira yaptılar. Asgari ücretin yüzde 55. Bu yetmez, bu açlık, sefalet, yoksulluk demek. Şimdi ben diyorum ki, en az bir asgari ücret yapın, ilk adım.

    Sonra da 1,5 asgari ücrete çıkarın. Yapmayız diyorlardı, uzun süre dile getirdik. Şimdi seyyanen zam konuşuluyor. Öyle 1-2 bin lira değil. İlla seyyanen zam vereceksen 7 bin lira vereceksin ki en düşük emekli maaşı önce asgari ücret olacak.

    Bu da yetmez, bunu yapıp orada bırakmak yetmez. Yazacağız kanuna en düşük emekli maaşı asgari ücrettir. Asgari ücret arttı mı, en düşük emekli maaşı da artacak. 7 bin liralık seyyanen zammı kabul edebiliriz.

    Herhangi bir seyyanen zam yeterli değil. En az 7 bin lira olmalı. Yetmez, kanuna bundan sonra en düşük emekli maaşının asgari ücretle birlikte artacağı yazılmalıdır"