İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, megakent adına yaptıkları spor çalışmaları ve spor vizyonlarını anlattığı tanıtımın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"KENDİ İL BAŞKANI KENDİSİNİ YALANLIYOR"

Ekrem İmamoğlu, AKP'li rakibi Murat Kurum'un 'gerekirse Erdoğan'a Kanal İstanbul için karşı çıkarım' benzeri açıklamasına yanıt verdi. İmamoğlu, "Kendi il başkanı kendisini yalanlıyor. Adayın ne dediğini umursayan durum yok. Emekli maaşı bir lira artıramayız diyenler,  10 katı projeden geri durmuyor.Kurum'a bir rol vermişler o da oynuyor, zaman geçiriyor" dedi.

"TOPLUMUN YOKSULLUĞUNUN FARKINDA DEĞİL"

İmamoğlu, Kurum'un Kent Lokantaları'nı küçümsemesi hakkında da,"Herhalde toplumun yoksulluğunun farkında değil.Pazara esnafa gidemez, emeklinin kahvehanesine giremez" ifadelerini kullandı.

"SEÇİMDEN SONRA GÜVENLİK ŞEFİ OLARAK ATAR"

İmamoğlu, Ulaştırma Bakanlığı'nın İBB bütçesini kullanarak yaptığı Arnavutköy Metrosu açılışında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurum'a "Malınıza sahip çıkın" sözlerini değerlendirdi. İmamoğlu, "Herhalde seçimden sonra metrolara Murat Kurum'u güvenlik şefi olarak atar" cümlesini kurdu.

Kurum'un canlı yayın tartışması yanıtı ve '7 milyar dolar nerede' sorusuna ilişkin de İmamoğlu şunları ifade etti:

"İstanbul'un ilçelerini bilmeyen benimle neyi konuşacak? Gelsin konuşalım, gelsin Kanal İstanbul'u konuşalım

Sayın Kurum'un ne  yazık ki küçük seviyede ekonomik bilgisi var. Önüne ne koyuluyorsa onu okuyor

TOKİ mağdurlarını nasıl mağdur ettiyse..."