GÜNDEM

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu ile yemek sorusuna yanıt!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmeyle ilgili, “Bu yemeğe olan ilgiyi hayretle izliyorum” dedi.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak ulusal koordinasyonunu üstlendikleri Avrupa Hareketlilik Haftası lansman etkinliğine katıldı. Lansman etkinliğinin sona ermesinin ardından İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Yemeğe olan ilgiyi hayretle izliyorum”

İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Ancak bu görüşmenin ayrıntısı henüz belli değil. Gazeteciler İmamoğlu’na, Kılıçdaroğlu ile yemek yemesiyle ilgili soru sordu. “Bu yemeğe olan ilgiyi hayretle izliyorum” diyen İmamoğlu, eski genel başkanlar ile görüştüklerini ifade etti.

İmamoğlu konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Bu yemeğe olan ilgiyi hayretle izliyorum. Biz önceki dönem genel başkanımız ile buluşuruz, buluşacağız. Bunun böyle bir olaya dönüşmesi CHP’yi rahatsız ediyor. Biz hem genel başkanımız Özgür Özel ile hem de önceki dönem genel başkanlarımız ile görüşürüz. Bence gerçekten merak edilmesi gereken bizim buluşacağımız yemek değil de vatandaşlarımızın, toplumumuzun yemeklerinde ne yiyemediği. Yani ekonomi diye düşünüyorum.”

İmamoğlu’na İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul’da ne kadar mülteci yaşadığına ilişkin kendilerini yalanlaması da soruldu. İstanbul’daki 39 ilçeyi ziyaret ettiğini ve her belediye başkanıyla da düzensiz göçmenlerle ilgili konuştuğunu söyleyen İmamoğlu, “Onların kendi ilçelerinde yaşadığını düşündüğü düzensiz göçmenin ne kadar bir sayıya eriştiğiyle ilgili tahminlerini dinleseniz, benim söylediğim ikiye katlar” dedi.

İstanbul’da nüfusun yüzde 20’yi geçtiği düşünüldüğü için 10 ilçede ikamet verilmesiyle ilgili sürecin durdurulduğunu aktaran İmamoğlu, “Bu 10 ilçenin nüfusunun yüzde 20’sine çarptığınızda sadece o bölüm bile 1 milyon 200 bine yakın insan yapar. İnsanlarımızın su tüketim oranı bizim için ciddi bir veri. Kişi başı 180 metreküp olan su tüketimi şu an İstanbul’da 225 metre küpe kadar çıkmış durumda. Bu, insanlarımız daha fazla su kullanıyor anlamına gelmiyor, 2,5 milyona yakın insanın İstanbul’da yaşadığını gösteriyor” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Sayın Bakan’a buradan sesleniyorum. Daha önce beraber İstanbul’da görev yaptık. O dönemde de bunu defalarca dile getirdim. Türkiye’de yerel yönetimler düzensiz göçle gelen, mülteci sıfatıyla gelen, sığınmacı sıfatıyla gelen, Sayın Bakan’ın verdiği 1 milyon 80 sayısının içinde ikameti olan, oturma izni alan veya düzensiz göçle geçici yerleşim hakkı elde eden sayıyı kapsıyor. Ama bizim veya diğer belediyelerin hiçbir şekilde verilerle ilgili bir bilgiye sahip olmadığını, bilgilendirilmediğimizi, şeffaflığın sıfır derecesinde olduğunu ifade etmek isterim.”