İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi-Söğütlüçeşme Metro Hattı’nın Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni'nde konuştu.

Açıklamalarda bulunan İmamoğlu, AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'a tepki gösterdi.

"BÖYLE SAYGISIZ SİYASET OLMAZ"

İmamoğlu, "Bizden önce İBB'yi yönetenler 25 yılda 125 kilometre metro yaptılar. Elbette emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Metro tartışmasına dair konuşan İmamoğlu,"25 yılda 125 kilometre yol yapanlar, ama yıllarca çok büyük bir iş yapmış gibi bunu anlatırlar.

Karşılaştırma imkanı olmadığı için kendi kendilerini biraz da metro şampiyonu ilan ederler. 2019'da er meydanına biz çıktık, biraz işler değişti.

Biz metro yaptıkça biraz da onların gerçek fotoğrafı ortaya çıkmaya başladı. Biz 5 yılda tam 65 kilometre metro yaptık. Yani bizden önce 25 yılda yapılan metronun yarısından fazla metroyu sadece 5 yılda yaptık. Bu çok değerli başarıdır" ifadelerini kullandı.

Kurum'un metro sözlerine dair konuşan İmamoğlu, "Hani varya bu adım sayan arkadaş, tarihe geçti. Bir şey diyeceğim, diyemiyorum. Ciddi bir tarafı daha var.

Bu işin içinde emek hırsızlığı var. Böyle saygısız siyaset olmaz" açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, "Kameralar önünde 8 adım atarak 5 yılda yaptığımız 65 kilometreyi 8 kilometre gibi gösterebileceğini zanneden bu akla şaşıyorum. Bu emek gösteren insanlara, firmalara zerre saygısı yok. Allah akıl versin. Bunlar kendilerini nimetten zannediyorlar. Vatandaşı aldatabileceğini zannediyorlar" diye konuştu.

Yerel seçimler için mesaj veren İmamoğlu, "Bunların akıllanmaya niyeti yok. Hâlâ iftiralar atıyorlar. 31 Mart vatandaşı kandırmayı marifet sayanlara hep birlikte ders verme günüdür" şeklinde konuştu.