DEM Parti heyeti bugün (16 Şubat 2025 Pazar günü) saat 10.00 sularında Mesud Barzani ile görüştü. 

Görüşmenin gündemi yeni çözüm süreci olurken, Barzani'nin Ofisi'nden yapılan açıklamada Mesud Barzani’nin heyeti sıcak bir şekilde karşılayarak barış sürecinin önemine vurgu yaptığı belirtildi.  

Açıklamada, sürecin, sorunların çözümü için en doğru yol olduğunu belirten Barzani, tüm tarafların barışın başarıya ulaşması için çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda, Türkiye’de barış sürecinin ilerlemesine destek vermeye ve bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu dile getirdiği kaydedildi. 

Görüşmenin içeriğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Yarın da Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşecek olan heyetin diğer gün Süleymaniye’ye geçerek KYB lideri Bafıl Talabani ve Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile görüşmesi öngörülüyor.

Heyette İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Asrın Hukuk Bürosu’ndan Özgür Erol ve İbrahim Bilmez, DEM Parti Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü Berdan Öztürk, milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mehmet Kamaç yer alıyor.

DEM PARTİ’DEN AÇIKLAMA

DEM Parti’den yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Barzani’nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi Pirman ilçesinde bulunan ofisinde gerçekleşen görüşme 1 saat 45 dakika sürdü. Bu görüşme, DEM Parti İmralı Heyeti’nin Sayın Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonrası başlattığı ziyaretler kapsamında gerçekleşti.”

Açıklamada görüşmenin içeriğine dair şunlar belirtildi:

“Görüşmede İmralı Heyeti esas olarak Sayın Öcalan ile yapılan görüşmelere ilişkin bilgilendirmede bulunurken, Barzani’nin sürece ilişkin görüş, öneri ve düşüncelerini aldı. Heyet yarın Neçirvan Barzani ile görüşecek ardından Süleymani’ye geçerek YNK Lideri Bafil Telabani ve Kubat Telabani ile görüşecek”