TEKNOLOJİ

Instagram'ın engellemesi protesto edildi

Biz Özgürüz Hareketi Derneği, sansürsüz ve özgür bir internet için BTK İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Abone Ol

Haber: Fatoş Erdoğan

Biz Özgürüz Hareketi Derneği, Instagram'ın engellemesini protesto etti.  

Basın açıklamasını Biz Özgürüz Hareketi Derneği'nin gençlik kuruluşu olan "Özgür Gençler" koordinatörü Eren Çalık okudu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hürriyetçi gençler olarak Anayasa'nın ihlaline karşı, sansüre karşı, insan yararına teknolojilerin kısıtlamasına karşı bugün buradayız.

Vatandaşlarımızın refahı, mutluluğu ve özgürlük içinde yaşayabilmesinin dayanağı hukuktur. Bu hukuk ne BTK, ne RTÜK, ne İletişim Başkanlığı ne de saraydaki şahıs tarafından görmezden gelinemez.

Anayasamızın 153. maddesinde de açıkça belirtildiği gibi AYM kararları herkesi bağlar. Bu maddenin kapsamına rağmen uygulanan sansür ve kısıtlamalar kabul edilemez.

Paypal yasak! İhracat ekosistemi zorlanıyor.

Uber yasak! İnsanlar ulaşım hakkını kullanmakta zorlanıyor.

StarLink gelmiyor! Afet döneminde insanlar acil iletişimlerini kullanamıyor.

Şimdi de Instagram'a erişemiyoruz! E-ticarette günlük 1.9 Milyar TL'lik kayıp var, yani 7 Ağustos itibarıyla neredeyse 10 milyar liralık zarar mevcut.

İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de aynı anda  BTK binalarının önünde toplanan biz duyarlı bireylerin yegane amacı internete, yararlı teknolojilere uygulanan keyfi sansürün sona ermesidir.

Bir kişi veya kesime hizmet ederek müreffeh bir ülke olunmaz. Bireysel ve ekonomik özgürlükler için çabalayarak müreffeh bir ülke olunur.

Hürriyetçi gençler olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandaşını, ana muhalefet partisi başta olmak üzere; vatandaşın özgürlüklerini korumak için oy  talep eden tüm partileri, asli görevi vatandaşın özgürlüğünü korumak olan ve bunun için vergilerle maaş alan milletvekillerini Anayasayı, hukukun üstünlüğünü ve özgürlüklerimizi korumak için tepki göstermeye davet ediyoruz.

Özgürlüklerimize dokunma, İnternetimize dokunma!

Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat!"