Koç Holding yönetim kurulu üyelerinden İpek Kıraç özellikle yıllarda babası İnan Kıraç ile yaşadığı dava ile gündeme gelmiştir. Başarılı iş insanın hem aile hayatı hem de özel hayatı bu olaydan sonra sıklıkla merak edilmektedir. Peki İpek Kıraç kimdir? Detaylar haberimizde…

Ipek Kirac Kimdir 3

İpek Kıraç Kimdir?

İpek Kıraç 29 Kasım 1984’te İstanbul’un Eminönü ilçesinde dünyaya gelmiştir. Daha çok küçük yaştayken İnan ve Suna Kıraç tarafından evlat edinilmiştir.

İpek Kıraç, 2002 yılında Koç Özel Lisesi’ni bitirmiş ardından 2007 yılında Brown Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. 2009 yılında eğitim almaya başladığı Brown Üniversitesi Halk Sağlığı programında yüksek lisans eğitimine devam etmiştir. Yüksek lisans eğitimi süresince UMass Tıp Fakültesi’nde ALS hastalığı üzerine araştırmalar yürüten Cecil B. Day Laboratuvarı Nöromusküler Araştırmaları’nda görev almıştır.

Amerikan Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü’nde gerçekleştirdiği stajıyla klinik deneyimi kazanan İpek Kıraç ardından arasında Sirena Marine Denizcilik San. Ticaret A.Ş.’nin CEO’luğunu üstlenmiştir. Bu görevi özellikle 2012- 2021 yılları arasında başarıyla sürdürmüştür.

Kıraç ayrıca dijital teknolojileri kullanarak ve gönüllülük esasına dayanan sokak hayvanları için çalışan bir vakfın da kurusu olmuştur. İpek Kıraç Koç Holding yönetim kurulu üyeliği görevine devam ederken aynı zamanda Sirena Yatçılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Lisesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.

İpek Kıraç Kaç Yaşında? Nereli?

İpek Kıraç 29 Kasım 1984 yılında dünyaya gelmiştir. Günümüz itibarıyla 39 yaşındadır. İpek Kıraç nereli sorusunun cevabı ise İstanbul’dur.  Doğma büyüme İstanbullu olan Kıraç yaşamını hala İstanbul’da sürdürmektedir.

Ipek Kirac Kimdir 4

İpek Kıraç Serveti Ne Kadar?

İpek Kıraç kimdir sorusunun ardından başarılı iş insanının serveti de merak konusu. İpek Kıraç hangi şirketin sahibi gibi sorular özellikle geçtiğimiz yıllarda babası İnan Kıraç’la yaşadığı dava sonrasında sıklıkla araştırılıyor.

İpek Kıraç’ın serveti bilindiği üzere şu şekildedir:

Forbes Dergisi’nin 2024 yılı için açıkladı verilerde 3.1 milyar dolarlık serveti ile İpek Kıraç 3. Sırada yer aldı. Bu serveti ise onu Türkiye’nin en zengin kadını yapmaktadır.

Tabii bu serveti duyan kullanıcılar İpek Kıraç nasıl zengin oldu diye de oldukça merak etmektedir. İpek Kıraç annesi Suna Kıraç’tan kalan miras ve iş hayatındaki başarılı çalışmaları sayesinde günümüzdeki konumunu elde etmiştir.

Sirene Marine şirketi İpek Kıraç’ın yönetiminde cirosu 10 yıldan az bir sürede 5 kat büyüyen, kârlılığı ise aynı sürede 20 kat artan şirket, sektöründe küresel bir markaya dönüşmüştür.

İpek Kıraç Evli Mi?

İpek Kıraç’ın özel hayatı da merak edilmektedir. İpek Kıraç günümüzde evli değildir. Daha önceleri Dj Sezer Uysal ile bir ilişkisi olduğu bilinmektedir.

Ipek Kirac Kimdir 6

İpek Kıraç’ın Gerçek Ailesi Kim?

İpek Kıraç kimdir sorusunu araştıran kullanıcılar İpek Kıraç gerçek ailesi kim merak etmekte. İpek Kıraç’ın gerçek annesi kim gibi sorular sıklıkla sorulmaktadır.

İpek Kıraç ailesi hakkında net bir bilgi yoktur. Kendisi ne olursa olsun annesinin Suna Kıraç babasının İnan Kıraç olduğunu her fırsatta dile getirmiştir. İpek Kıraç, Kıraç ailesini gerçek ailesi olarak görmektedir.

Ipek Kirac Kimdir 5

İnan Kıraç İpek Kıraç Davası Nedir?

İpek Kıraç kimdir bahsettikten sonra geçtiğimiz yıllarda gündemi sıklıkla meşgul eden İnan Kıraç İpek Kıraç davası nedir sorusundan da biraz bahsedelim.

2020 yılında vefat eden İpek Kıraç’ın annesi Suna Kıraç kızına hatrı sayılır bir miras bırakmıştır. Suna Kıraç Vehbi Koç’un kızıdır. Babası İnan Kıraç bu mirastan hak talep etmiş ve kızı İpek Kıraç’ı evlatlıktan reddetmiştir. İpek Kıraç babası İnan Kıraç'a karşı dava açmıştır. Babası İnan Kıraç’ın mal kaçırdığı gibi iddialarda bulunmuştur.