İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da başkent Tahran'da düzenlenen suikastta hayatını kaybetmesine yönelik açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada saldırıya ilişkin detaylar aktarıldı.

İntikam Alınacağı Söylendi

Reuters haber ajansının aktardığına göre; İran Devrim Muhafızları Ordusu, konuya ilişkin açıklamasında, "Haniye'nin öldürüldüğü terör eylemi, Siyonist rejim (İsrail) tarafından, suçlu ABD hükümetinin desteğiyle tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir" dendi.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin 'odasının dışından yaklaşık 7 kilogramlık bir savaş başlığının olduğu kısa menzilli bir mühimmatın ateşlenmesiyle öldürüldüğü' ve bununla birlikte büyük bir patlamanın olduğu ifade edildi.

Devrim Muhafızları, İsrail'in bu 'suçuna kararlı bir şekilde' yanıt verileceği ve Tahran'ın intikamının 'sert ve uygun zaman, yer ve şekilde' alınacağı söylendi.

31 Temmuz'da uğradığı saldırıda ölen İsmail Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.