Tahran Eyaleti Başyargıcı, Tahran'daki İslam Devrimi mahkemeleri ve eyalete bağlı şehirlerde, gözaltındakilerin yargılanması için özel şubeler görevlendirildiğini açıkladı. Başyargıç, Tahran'da 400 kişiye çeşitli cezalar verildiğini de kaydetti.

İran'da kurulan özel mahkemeler, yaklaşık 3 aydır ülke genelinde devam eden ve giderek artan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan gençler hakkında cezalar vermeye devam ediyor. Mohsen Şekarî'nin 8 Aralık'ta Tahran'da, Mecid Rıza Rehneverd isimli gencin de 12 Aralık'ta Meşhed'te idam edilmesinden sonra artan tepkilere, İran rejimi yeni cezalarla yanıt vermeyi sürdürüyor. 

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre, Tahran Eyaleti Başyargıcı Ali Al-Qasi Mehr, Yargı Başkanı'nın Tahran'daki Savcılık Ofisi ve İslam İnkılabı Mahkemesi'ni ziyaret etti. Başyargıç, Tahran vilayetinde meydana gelen protestolarda gözaltına alınanlar için Tahran'daki İslam Devrimi mahkemelerinde ve Tahran eyaletinin şehirlerinde özel şubeler görevlendirildiğini açıkladı. 

IRNA'daki haberde Tahran'da 400 kişiye çeşitli cezalar verildiği belirtildi. Habere göre; 160 kişi 5 yıldan 10 yıla kadar hapis, 80 kişi 2 yıldan 5 yıla kadar hapis, 160 kişi 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı, 70 kişiye de para cezaları verildi.

Tahran Eyalet Başyargıcı, ayrıca Tahran eyaleti adli mahkemelerinde eylemlere katılanlar hakkında bine yakın iddianame hazırlandığını duyurdu. Protestolardan sorumlu tutulanların da halka açık salonlarda yargılanacağını kaydetti.