Resmi IRNA haber ajansının geçtiği habere göre “Belucistan eyaletindeki Mircave’de (Mirjaveh) silahlı unsurlar tarafından gerçekleştirilen saldırıda üç polis öldürüldü, bir sivil yaralandı.” Pakistan ve Afganistan'la sınır olan Belucistan, İran'ın en yoksul eyaletlerinden biri ve ağırlıklı olarak Sünni Beluç azınlığın yaşadığı bir bölge.

IRNA'nın aktardığına göre polisler bir benzin istasyonunda saldırıya uğradı. Ceyşu'l Adl Telegram uygulamasında yaptığı paylaşımda, saldırının sorumluluğunu üstlendi. Aynı grup geçen ay da Haş kentinde emniyet soruşturma bürosu başkanının öldürüldüğü bir saldırıyı üstlenmişti.

Nisan ayında eyalette bir polis karakolu ve bir Devrim Muhafızları karargahını hedef alan iki saldırıda İran güvenlik güçlerinden en az 10 kişi ve 18 militan öldürülmüştü. Saldırıların sorumluluğunu Ceyşu'l Adl üstlendi.

2012'de kurulan grup, son yıllarda İran topraklarında bir dizi saldırı gerçekleştirdi. Ceyşu'l Adl, Tahran ve Washington tarafından “terör örgütü” olarak tanımlanıyor ve İslam Cumhuriyeti, grubun komşu Pakistan'daki üslerden faaliyet gösterdiğinden şüpheleniyor.