Geçtiğimiz günlerde İran Devrim Muhafızları’nın Beşar Esad'ın Sarayına baskın düzenlediği ve Esad'ın Özel Danışmanı Luna Eş Şibil’in suikasta uğradığı iddia edilmişti. 

Mada Stratejik Vizyon Kurumu Başkanı Ahmed Ramazan, yeni iddialar ortaya attı.

Suriye TV’ye katılan Ahmed Ramazan’ın iddiaları şöyle;

◾️İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü İstihbaratı, 20 Mayıs 2024'te İsrail'e çalışan bir casusluk ağını yönettiği gerekçesiyle Beşşar Esed'in Danışmanı Luna Eş Şibil'i tutukladı, Devrim Muhafızları'na ait merkeze götürdü.

◾️Luna Eş Şibil Şam'da Seyyide Zeynep bölgesindeki Devrim Muhafızları'na ait merkezde sorgulandı. İtiraflarını duymamaları için Beşar Esad yönetiminden kimseyle görüştürülmedi.

◾️Seyyide Zeyneb'deki merkezde yapılan sorgulama sonrası Luna Eş Şibil, Kefr Susa bölgesine yine Devrim Muhafızları'na ait başka bir merkeze gönderildi.

◾️Eş Şibil Kefr Susa'daki merkezde, Hac Celali olarak bilinen Kudüs Gücü'nün Suriye'deki İstihbarat Sorumlusu Haydar Gulam Celali gözetiminde yeniden sorgulandı. Sorguda Suriye Ulusal Güvenlik Ofisi'nin Devrim Muhafızları ve Kudüs Gücü ile koordinasyondan sorumlu General Kifah Milhem de bulundu.

◾️Luna Eş Şibil,  kardeşi General Mülhem Eş Şibil, General Safi Ed Dib, Albay Manhal Süleyman, Vahib Recub ile birlikte tutuklandı.

◾️Luna hayatını kaybetti, İsrail'e casusluk yapmakla suçlanan diğer isimler ise halen Devrim Muhafızları'nın elinde bulunuyor.

◾️Luna'nın tutuklanmasından 10 gün sonra İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaneyi, Esad'ı Tahran'a çağırdı ve ona çok açık mesajlar verdi:

"Eğer bizimle oynamaya karar verirsen, rejimini ayakta tutan biz, onu ortadan kaldırırız." Kaynaklar Esad'ın İran'ın tepkisinden rahatsız ve endişeli olduğunu söylüyor.

◾️Beşar Esad'ı, İran'ın Luna'nın kişisel bir inisiyatifle değil de bir görevlendirme üzerine hareket etmiş olabileceğine dair şüpheleri daha fazla endişelendiriyor.

◾️Muhalifleriyle işbirliğine girişen ve akıbeti kamera ile kaydedilen Ali Abdullah Salih, Beşar Esad'e örnek olarak gösterildi.

◾️Luna Eş Şibil, Kudüs Gücü İstihbaratı tarafından öldürüldü. Araba kazası uydurma, hiçbir dayanağı yok. Kaza hikayesi bilinçli olarak servis ediliyor.

*Hastanede tedavi gördüğünü gösteren Luna Eş Şibil'in ait olduğu söylene bir fotoğraf yayınlandı. Fotoğrafın Mısırlı bir sanatçıya ait olduğu ortaya çıktı.

* Luna Eş Şibil ve saray baskını konusunu gündeme ilk Suriye TV getirmişti.