İş Sanat, ara tatil, Ramazan Bayramı ve 23 Nisan'da İstanbul'daki Türkiye İş Bankası Müzesi ve Ankara Ulus'ta bulunan İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde farklı yaş grubundaki öğrenciler için atölyeler düzenleyecek.

İş Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası Müzesi'nde minik sanatseverler için "Cumhuriyet Postası", "Müze Hatıram", "Dünyanın Parası Atölyesi" ve "Afişte Cumhuriyet Var" atölyeleri gerçekleştirilecek.

İş Sanat'ın Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak hazırladığı iki atölyeden biri olan "Cumhuriyet Postası" ve "Yaşasın Cumhuriyet" sergisi kapsamında düzenlenen sergi turu ile başlayacak.

Atölyeye katılacak öğrenciler, kartpostallarını keçeli boyalarla renklendirerek, tasarımlarını dönem pulları replikalarıyla tamamlayacak.

"Afişte Cumhuriyet Var" başlıklı diğer atölyede ise "Yaşasın Cumhuriyet" sergi turu gerçekleştirilirken, öğrenciler sergide bulunan "İstiyoruz" afişinden yola çıkarak kuru boyalarla kendi afişlerini tasarlayabilecek.

İktisadi Bağımsızlık Müzesi de farklı yaş gruplarına yönelik "Ajans İş Başında", "Dünyanın Parası Atölyesi", "Müze Hatıram", "Vitray", "Seramik", "Sanatla Dönüşüm Atölyesi", "Müze Dedektifleri" ve "Yaşasın 23 Nisan" atölyelerinde öğrencileri misafir edecek.

Tamamı ücretsiz olarak düzenlenen atölyelerin içerikleri, yaş grupları, kontenjan sayısı ile ilgili detaylı bilgi "www.issanat.com.tr" adresinden alınabilir.