ORTADOĞU

IŞİD'in 'Irak Valisi' ve 8 üst düzey isim öldürüldü

Irak Başbakanı Sudani, IŞİD’in “Irak Valisi” olarak bilinen "Ebu Abdulkadir" kod adlı Casım Mezurui ve 8 üst düzey liderinin Hamrin Dağı'nda düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.

Abone Ol

Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı ve Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlar kapsamında önemli bir gelişmeyi duyurdu. Rudaw'da yer alan habere göre; Hamrin Dağı'nda düzenlenen operasyonla IŞİD'in "Irak Valisi" olarak bilinen "Ebu Abdulkadir" kod adlı Casım Mezurui ve 8 üst düzey IŞİD lideri etkisiz hale getirildi.

Sudani, operasyonun Ortak Harekat Komutanlığı koordinesinde, Terörle Mücadele ve Ulusal Güvenlik Servisi'nin çalışmasıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Başbakan, teröristlerin Irak topraklarında barınamayacağını vurgulayarak güvenlik güçlerinin mücadelesine devam edeceğini ifade etti.

Sudani’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Tüm güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarını takdir ediyoruz. Irak'ta teröristlere yer olmadığını bir kez daha teyit ediyoruz. Teröristleri saklandıkları her yerde takip edecek, Irak onlardan ve iğrenç eylemlerinden temizlenene kadar mücadeleye devam edeceğiz"