BİYOGRAFİLER

Işıl Açıkkar Kimdir? TRT 1 Ana Haber Sunucusu Kaç Yaşında?

TRT1 Ana Haber sunucusu Işıl Açıkkar kimdir? Ünlü spiker ile ilgili tüm merak edilenleri yanıtladık!

Abone Ol

Işıl Açıkkar TRT1 kanalında ana haberleri sunmaktadır. Öncesinde de birçok kanalda çalışan Açıkkar önemli bir kariyere sahiptir. Işıl Açıkkar kimdir sorusu etrafında diğer merak edilenleri açıklıyoruz…

Işıl Açıkkar Kimdir?

Işıl Açıkkar Türk muhabir, gazeteci ve sunucudur. Işıl Açıkkar 1984 yılında İzmir’in Karşıyaka ilçesinde dünyaya gelmiştir. 

Işıl Açıkkar çok küçük yaşlardan itibaren gazetecilik mesleğine yönelmiştir. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamlamıştır. Işıl Açıkkar lise eğitimini ise İzmir Karşıyaka Lisesi’nde almıştır.

Işıl Açıkkar üniversite için İstanbul’a taşınmıştır. Açıkkar İstanbul’da İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Işıl Açıkkar bunun üzerine de bir süre İngiltere’de eğitim almıştır. 

Işıl Açıkkar henüz çok küçük yaşlardayken medya sektörüne adım atmıştır. Işıl Açıkkar liseye devam ederken aynı zamanda Ege TV’de de çalışmaya başlamıştır. Açıkkar Ege TV’deki işini yaklaşık olarak 2 yıl boyunca sürdürmüştür. 

Işıl Açıkkar bu işten sonra diksiyon eğitimi almıştır. Bu eğitimden sonra birçok medya kuruluşunda çalışma imkânı bulmuştur. 

Işıl Açıkkar üniversite eğitimi sırasında dışarıdan sunuculuk ve spikerlik eğitimleri almıştır. Açıkkar bu dönemde bir TRT spikerinden güzel konuşma dersleri alarak kendisini geliştirmeye devam etmiştir. 

Işıl Açıkkar üniversite eğitiminin ardından yurt dışında da eğitimine devam etmiştir. Döndükten sonra ise bu sefer kendisi diksiyon eğitimi vermeye başlamıştır. 

Işıl Açıkkar Yeni TV ve Yeni Asır gazetelerinde çalışmıştır. Açıkkar bir süre muhabirlik görevini üstlendikten sonra sunuculuğa yönelmiştir. Işıl Açıkkar TV8’de sabah programı ve Habertürk kanalında Ana Haber programı sunmuştur. 

Işıl Açıkkar 2019 yılında TRT bünyesine geçmiştir. 2019 yılından beri TRT1 kanalında Ana Haber sunuculuğu yapmaktadır. 

Işıl Açıkkar sosyal medyada da oldukça aktif bir isimdir. Instagram platformunda “@isilacikkar” ismiyle bulunmaktadır. Işıl Açıkkarın Instagram’da 75 bin civarı takipçisi bulunmaktadır.

Işıl Açıkkar Nereli?

Işıl Açıkkar İzmir’in Karşıyaka ilçesinde dünyaya gelmiştir. Işıl Açıkkar’ın aslen de İzmir Karşıyakalı olduğu bilinmektedir. 

Işıl Açıkkar Kaç Yaşında?

Ünlü sunucu Işıl Açıkkar 1984 yılında dünyaya gelmiştir. Işıl Açıkkar’ın günümüz itibarıyla 40 yaşında olduğu bilinmektedir.

Işıl Açıkkar’ın Çalıştığı Kanallar

Tecrübeli sunucu Işıl Açıkkar kariyerine birçok iş sığdırmıştır. Bu işleri de birçok farklı kanalda gerçekleştirmiştir. Günümüzde TRT1 Ana Haber Bülteni sunucusu olan Işıl Açıkkar geçmişte de farklı farklı kanallarda çalışmıştır.

Işıl Açıkkar’ın çalıştığı kanallar aşağıdaki gibidir:

  • Ege TV
  • Yeni Asır Gazetesi
  • Yeni TV
  • Spot Dergisi
  • Kanal Türk
  • Bugün TV
  • TV8
  • Habertürk
  • TRT1 

Sık Sorulan Sorular

Işıl Açıkkar kimdir konusuna dair sık sorulan soruları yanıtlayalım...

Işıl Açıkkar boyu kilosu kaç?

Işıl Açıkkar'ın 1.70 metre boyunda ve 58 kg ağırlığında olduğu tahmin edilmektedir.

Işıl Açıkkar evli mi?

Işık Açıkkar'ın özel hayatına dair bilgi bulunmamaktadır. Ancak ünlü spikerin evli olmadığı bilinenler arasındadır.