DÜNYA

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Türkiye'ye karşı hiçbir zaman askeri bir planımız olmadı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkiye halkına büyük saygı duyduklarını ve iki ülke arasındaki dostluğun ön planda olduğunu vurguladı. Herzog, son dönemde Türkiye'de gündeme gelen "İsrail'in Türkiye'ye saldırabileceği" tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail'in Türkiye'ye yönelik hiçbir askeri planı olmadığını net bir şekilde belirtti.

Abone Ol

Herzog, 7 Ekim'in birinci yılı dolayısıyla 'Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri' liderleri ve temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail'in bölgedeki önceliğinin barış ve işbirliği olduğunu ifade etti. "İbrahim'in oğullarının barış içinde yaşamalarını sağlamak ve bölgenin refahına katkıda bulunacak tarihi bir değişim gerçekleştirmek istiyoruz," diyen Herzog, İsrail'in Gazze, Lübnan ve İran halkına daha iyi bir gelecek sunduğunu vurguladı.

Türkiye ile ilgili tartışmalara da değinen Herzog, "Türkiye lideri tarafından, İsrail'in Türkiye'ye karşı bazı planları olduğuna yönelik yorumlar yapıldığını gördüm. İsrail'in hiçbir zaman Türkiye'ye karşı bir planı olmadığını açıkça belirtmek isterim. Biz Türkiye halkına büyük saygı duyuyoruz, onlar da İsrail halkına büyük saygı gösteriyor. Halklar arasındaki dostluk, tüm karşıt seslere rağmen galip gelecektir," dedi.