ORTADOĞU

İsrail Hizbullah'ın bir numaralı komutanı Fuad Şükrü'nün öldürüldüğünü açıkladı

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın bir numaralı komutanı Fuad Şükrü'yü öldürdüğünü açıkladı.

Abone Ol

İsrail, “Hizbullah’a misilleme” adı altında Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği saldırıda örgütün bir numaralı komutanı Fuad Şükrü’yü öldürdüğünü açıkladı. İddia, Hizbullah kaynaklarınca doğrulanmadı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Dahiye’deki işlek caddelerin üzerinde bulunan bitişik binaların vurulduğu İsrail saldırısında en az 3 kişinin öldüğünü, 85 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusunun açıklamasında, Golan Tepeleri’ndeki Mecdel Şems’de 12 çocuğun ölümüne yol açan saldırıdan sorumlu Hizbullah komutanı Fuad Şükrü’nün hedef alındığı ve öldürüldüğü belirtildi.

İsrail hükümeti, Mecdel Şems’te Dürzi çocukların öldüğü patlamaya “Hizbullah roketinin”, Şii direniş örgütü ise “İsrail’in önleyici savunma füzesinin” neden olduğunu iddia ediyor.

İsrail ordusunun açıklamasına göre “Hizbullah’ın İsrail’e yönelik saldırılarını yöneten Fuad Şükür, “keskin güdümlü füzeler, seyir füzeleri, gemi savar füzeleri, uzun menzilli roketler ve SİHA’lar dahil olmak üzere Hizbullah’ın en gelişmiş silahlarının çoğundan ve güç inşası, planlama, İsrail devletine karşı saldırıların yürütülmesinden sorumlu” olan isimdi.

İsrail basınına göre Fuad Şükrü’nün önemi şöyle:

* Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın sağ kolu ve üst düzey danışmanı.

* Hizbullah’ın bir numaralı komutanı

* Hizbullah’ın operasyon merkezinin lideri.

* Hizbullah’ın en üst düzey askeri organı Cihat Konseyi’nin üyesi ve stratejik bölümünün başkanı

* Hizbullah’ın yüksek isabetli füze projesinin komutanı.

* 1983’te Beyrut’ta 241 ABD askerinin öldürüldüğü Deniz Piyadeleri kışlasının bombalanmasındaki “merkezi rolü” nedeniyle başına konan 5 milyon dolarlık ödül eşliğinde ABD’nin arananlar listesinde.