İsrail'in Gazze'deki katliamları sürerkek İsrail ile yapılan ticareti tek tek belgeleriyle ortaya koyan Metin Cihan'dan bir paylaşım daha geldi.

Filistin İçin Bin Genç: Gemiler yürüyor, soykırım sürüyor! Filistin İçin Bin Genç: Gemiler yürüyor, soykırım sürüyor!

Cihan, X hesabından AKP'li Yıldırım Akbulut'un İsrail'in 'topraklarında' imha etmek istemediği çöpleri alıp TÜrkiye'de doğaya saldığını iddia etti. Cihan'ın paylaşımları şöyle:

Bitmiyorlar. Yetişemiyorum. Her yerden çıkıyorlar.

İsrail'in çöpünü alıp Adana'da doğaya salan Akbulut Plastik'in sahibi Mustafa Akbulut Adana Seyhan'da Ak Parti'den aday olmuş.

Şirketin arkasındaki etkili isim olan Ömer Çelik, dün, "Gazze'yi en çok biz destekliyoruz" diye açıklama yapmıştı.

Çöpünü almak nedir? Siz de buna anlam vermekte zorlanıyorsunuz değil mi? Anlatayım.

İsrail (ve Avrupa ülkeleri) doğaya zararlı atıkları, kendi topraklarında imha etmek ya da dönüştürmek istemiyorlar. Çünkü toprağa, suya ve havaya zarar veriyor. Zehirli kimyasallar salınıyor. Yasaları buna izin vermiyor.

Nasıl bir çözüm buluyorlar? Gemilere yükleyip Türkiye'ye gönderiyorlar. Bizim firmalar küçük bir kısmını geri dönüşümde kullanıp, gerisini çimento fabrikalarında yakıyorlar. Yani İsrail'in çöpünü alıp çimento fabrikalarında yakıp, ürettiğimiz çimentoyu İsrail'e gönderiyoruz. Bu çimentolar Gazze işgalinde de kullanılıyor.

Rezalet bununla da bitmiyor.

Yakmak da doğaya zararlı. Ama biraz masrafı olduğu için çoğu zaman onu bile yapmıyorlar. Daha da zararlısını yapıyorlar. Bu çöpü, özellikle Adana'da, doğaya döküyorlar. Adanalılar biliyor ve görüyor. O İsrail çöplerine örnek bir fotoğraf da ekliyorum.

Evet bu ticaretten büyük kârlar elde ediyorlar. Yetmiyor, üstüne devlet teşviği alıyorlar.

Böyle kirli bir düzen.

Yanlışım varsa düzeltsinler

Metin Cihan'ın Paylaştığı Ilk Görsel

Metin Cihan'ın Paylaştığı Ikinci Görsel

Metin Cihan'ın Paylaştığ Üçüncü Görsel

Metin Cihan'ın Paylaştığı Dördüncü Görsel

Screenshot 2024 03 30 At 18 38 17 (1) X'te Metin Cihan Bitmiyorlar. Yetişemiyorum. Her Yerden Çıkıyorlar. İsrail'in Çöpünü Alıp Adana'da Doğaya Salan Akbulut Plastik'in Sahibi Mustafa Akbulut Adana Seyhan'da Ak Par[...]