DÜNYA

İsrail ordusu: 60 Hizbullah militanı öldürüldü

İsrail ordusu, dünden beri 15'i Bint Cbeyl'de olmak üzere 60 Hizbullah militanını öldürdüğünü duyurdu.

Abone Ol

İsrail ordusu, dün Hizbullah'la çatışmalarda 8 askerinin öldürüldüğünü duyurmasının ardından, bugünkü açıklamasında dünkü operasyonlarda yaklaşık 60 Hizbullah militanı öldürüldüğünü söyledi.

İsrail ordusu açıklamasına göre Güney Lübnan'daki kara operasyonlarında İsrail Hava Kuvvetleri tarafından yaklaşık 60 Hizbullah militanı öldürüldü ve 200'den fazla Hizbullah hedefi vuruldu.

Dün gece Güney Lübnan'daki Bint Cbeyl belediye binasında saklanan yaklaşık 15 Hizbullah savaşçısının İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü aktaran açıklamaya göre Bint Cbeyl belediye binasında Hizbullah mensuplarının tespit edilmesinin ardından, savaş uçakları, 36. Tümen'le ortak bir operasyonla binayı vurdu ve en az 15 militanı öldürdü.

Buna göre diğer operasyonlarda İsrail'e roket fırlatırken tespit edilen bir Hizbullah hücresi ve bu sabah Güney Lübnan'daki Golani birliği askerlerine ateş açarken saptanan iki Hizbullah militanı SİHA saldırılarında öldürüldü. Yanı sıra 98. Tümen'le ortak operasyonda, dün Ramim Sırtı bölgesine füze atan Hizbullah mensupları İsrail Hava Kuvvetleri'nin savaş uçaklarının saldırısında öldürüldü.