ORTADOĞU

İsrail'de Mossad'ın bulunduğu semtte kamyonlu saldırı: 10'u ağır en az 40 yaralı

İsrail'in Ramat HaSharon kentinde bir otobüs durağına kamyonun girmesi sonucu 10'u ağır en az 40 kişi yaralandı. Kaza yerinin Mossad karargahına yakın olması olayın bir saldırı olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi.

Abone Ol

İsrail'in başkenti Tel Aviv'in güneyinde bulunan Ramat HaSharon kentinde bir kamyonun durağa girmesi sonucu 10'u ağır en az 40 kişi yaralandı. Olay yerine onlarca ambulans sevk edilirken kamyonun altında sıkışanların bulunduğu bildirildi. Kaza yerinin Mossad karargahına yakın olması olayın bir saldırı olup olmadığı sorusunu akıllara getirirken, olayın 'terör saldırısı' olduğu belirtiliyor. 

Kamyon şoförü vuruldu

Haaretz'de yer alan habere göre İsrail acil yardım servisi Magen David Adom'dan (Kızıl Davud Yıldızı) 33 kişinin yaralandığı duyurdu. Yaralıların çoğunun kamyonun altında kaldığı ifade edilirken, kamyon şoförünün polis tarafından vurulduğu belirtildi. Yaralılardan 24'ü hastaneye kaldırıldı. 

'Yaralıların çoğu yaşlı'

Yerel basın, yaralıların çoğunun bir müzeyi ziyaret etmek üzere otobüsten inen yaşlı vatandaşlar olduğunu kaydetti. 

Glilot semti, İsrail istihbarat örgütü Mossad karargahına ev sahipliği yapmasının yanı sıra aralarında yüksek profilli sinyal istihbarat grubu Birim 8200'ün de bulunduğu çeşitli İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) istihbarat birimlerinin de bulunduğu yer.