Bir radyo yayınında konuşan İsrailli Bakan, Gazze’de ‘hiç sivil olmadığını’ savundu. Bunun üzerine “Madem orada hiç sivil yok, herkes savaşçı, öyleyse nükleer saldırı bir seçenek mi?” sorusuna “Evet, bu da bir yol” yanıtını verdi.

YAİR LAPİD: BU SABAH KOVULMALI

İsrail’de muhalefetten bu sözlere büyük tepki geldi. Muhalefet lideri Yair Lapid, Eliyahu’nun açıklamasını “Sorumsuz bir bakanın korkunç ve delice sözleri” olarak nitelendirdi. Lapid, “Netanyahu onu bu sabah kovmalı” ifadelerini kullandı.

NETANYAHU: GERÇEKLİKTEN KOPUK

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da Eliyahu’ya tepki gösterdi. Netanyahu, bakanın sözlerini “Gerçeklikten kopuk” olarak yorumladı ve İsrail’in sivillere zarar vermemek adına uluslararası hukuka uygun davrandığını savundu.

GALLANT: İYİ Kİ BÖYLE İNSANLAR İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLU DEĞİL

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ise, Eliyahu’nun açıklamasını ‘mesnetsiz’ olarak nitelendirerek “İyi ki böyle insanlar İsrail’in güvenliğinden sorumlu değil” dedi.

BEN-GVİR: ELİYAHU'NUN SÖZLERİ METAFORDU

Ulusal Güvenlik Bakanı olan aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir ise Eliyahu ile konuştuğunu, sözlerinin ‘metafor’ olduğunu söylediğini iddia etti.

TOPLANTILARA KATILMASI YASAKLANDI

Ardından İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Eliyahu’nun ikinci bir duyuruya kadar hükûmet toplantılarına katılamayacağı duyuruldu.