GÜNDEM

İstanbul Barosu'ndan Instagram engeline tepki

Instagram'a erişim engeli getirilmesine İstanbul Barosu tepki gösterirken, gerekçenin açıklanmasını talep etti. Barodan yapılan açıklamada, ifade özgürlüğünü koruyacak adımların atılmasının beklendiği kaydedildi.

Abone Ol

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram’a getirilen erişim engelline ilişkin İstanbul Barosu'ndan açıklama geldi.

Açıklamada, "Erişimin engellenmesi gerekçesinin bir an önce açıklanmasını, bu çerçevede ilgili kurum ve kuruluşların yurttaşların ifade özgürlüğünü koruyacak adımları atmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklamada AYM'nin ihlal konusunda emsal kararları üzerinde durulurken şu ifadeler kullanıldı:

“Engelleme kararının gerekçesi resmi olarak açıklanmamış olsa da ifade özgürlüğünün bir parçası olan bilgi ve iletişim özgürlüğünün korunması gerektiğini, Anayasa Mahkemesi’nin benzer durumlar için verdiği ihlal kararları dikkate alınarak ilgili sosyal ağa erişimin engellenmesi gerekçesinin bir an önce açıklanmasını; bu çerçevede ilgili kurum ve kuruluşların yurttaşların ifade özgürlüğünü koruyacak adımları atmasını bekliyoruz.”