GÜNDEM

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu oldu

İstanbul Barosu Başkanlığı için 12 adayın yarıştığı seçimlerde yeni başkan İbrahim Özden Kaboğlu oldu.

Abone Ol

İstanbul Barosu yeni başkanını seçmek için hafta sonu sandık başına gitti.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulun ikinci gününde, baro başkanlığı seçimleri için saat 09.00'da oy kullanma işlemi başladı.

64 bin 72 avukatın oy kullanma hakkına sahip olduğu baroda, avukatlar erken saatlerden itibaren kongre merkezine gelerek oy verdi.

YENİ BAŞKAN KABOĞLU SEÇİLDİ

İki yıldır başkanlık görevini yürüten Filiç Saraç koltuğunu Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'na devretti.

7 bin 219 oyla seçimi kazanan Kaboğlu’nun ardından ikinci sırayı 5 bin 497 oyla Hasan Kılıç aldı. 4 bin 497 oy alan Turgay Bilge üçüncü olurken, Önce İlke Grubu’nun adayları Filiz Saraç ile Ali Gürbüz, dördüncü ve beşinci sırayı paylaştı.

Değişim İçin Avukatlar Grubu'nun adayı olan Kaboğlu, 2018'de CHP'den milletvekili seçilmişti. Görev aldığı 27. dönemde, Meclis Anayasa Komisyonu'nun da üyeleri arasındaydı.

İBRAHİM KABOĞLU KİMDİR?

10 Nisan 1950 tarihinde Artvin’in Borçka ilçesinde dünyaya gelen Kaboğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun. Limoges Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde doktorasını yaptı. Önce doçent sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde profesör oldu. Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanı olarak görevde bulundu.

2018 Türkiye genel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul milletvekili seçildi. 2023 Türkiye genel seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olmak için başvuru yaptı ancak aday gösterilmedi.

2007 yılından bu yana Birgün Gazetesi’nde yazarlık yapan İbrahim Kaboğlu, 2022 yılında Fransa’nın en prestijli nişanı olan Légion d’Honneur madalyasına layık görüldü.

Kaboğlu, bugünkü seçimlerde yeni İstanbul Barosu Başkanı seçildi.