İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İSŞP), “Özak Tekstil işçilerini ve üye oldukları BİRTEK-SEN ile verdikleri sendikal mücadeleyi selamlıyoruz. Hakları için mücadele veren tüm sınıf kardeşlerimizin daima yanında olacağımızı bir kez daha kamuoyuna ilan ediyoruz” açıklamasını yaptı.

İSŞP’den yapılan açıklamada, kendi iradeleri ile sendika değiştiren Özak Tekstil işçilerinin yanında oldukları belirtilerek, şöyle denildi:

“İnsanca çalışma koşulları ve insanca yaşamaya yetecek ücret için mücadele eden işçiler zorbalıkla karşı karşıya. Yasal haklarını kullanan işçiler, karşılığında patronları tarafından tehdit ediliyor ve işten atılıyor. Yetmiyor, işçilerin mücadelesi Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan önlemlerle kırılmak, dağıtılmak isteniyor. İşçilere TOMA’yla gözdağı veriliyor, üye oldukları sendikanın yöneticileri gözaltına alınıyor.

Kentin mülki idare amiri sıfatıyla valinin yapması gereken, Anayasa ile güvence altına alınmış sendikal hakkı çiğneyen Özak Tekstil patronuna ‘dur’ demektir. Şanlıurfa Valiliği, bir an önce işçilere ve sendikaları BİRTEK-SEN’in yöneticilerine müdahaleye son vermelidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sessiz kalmamalıdır. Bakanlık, Şanlıurfa’da herkesin gözü önünde yaşanan haksız işten atmalara ve sendika seçme özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı vakit kaybetmeden harekete geçmelidir. İşyerinde yaşanan usulsüzlükler bizzat yerinde inceleme ile tespit edilmeli, cezai işlemler hızla yapılmalıdır.

Bizler İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İSŞP) olarak, Özak Tekstil işçilerini ve üye oldukları BİRTEK-SEN ile verdikleri sendikal mücadeleyi selamlıyoruz. Hakları için mücadele veren tüm sınıf kardeşlerimizin daima yanında olacağımızı bir kez daha kamuoyuna ilan ediyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız.”