İSTANBUL

İstanbul Ücretsiz Plajlar! İstanbul'da Hangi Plajlar Ücretsiz? Nerede Denize Girilir?

Denize kıyısı bulunan şehirlerimizden İstanbul'da, yaz tatilini deniz keyfi yaparak geçirmek isteyenler için uygun alternatifler bulunuyor. İstanbul ücretsiz plajlar listesini sizin için hazırladık!

Abone Ol

Anadolu ve Avrupa Yakasında pek çok plaj bulunmaktadır ve bunlardan bazıları ücretli olsa da bazıları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından halka açık bir şekilde hizmete sunulmuştur. 

Sıcaktan bunalan İstanbul sakinleri haftasonu kaçamağı için şehirde bulunan ücretsiz plajları araştırıyor. İstanbul'da hangi plajlar ücretsiz sorusunu soranlar için ayrıntılı bir paylaşım yaptık. 

Peki, İstanbul ücretsiz plajlar arasında nereler yer alır, bu plajlarda neler var? İşte, detaylar…

İstanbul Ücretsiz Plajlar

Marmara ve Karadeniz’e kıyısı olması sebebiyle İstanbul’da pek çok plaj bulunmaktadır. Hem İstanbul’da yaşayanların hem de İstanbul’u seyahat etmek için gelenlerin de sıcak yaz günlerinde en çok tercih ettiği aktivitelerden biri denize gitmektir. 

İstanbul’da hem ücretsiz hem de ücretli pek çok plaj bulunmaktadır. Ücretli plajlar yerine ücretsiz halk plajları daha çok tercih edilir durumda ve İstanbul’da deniz keyfi yaşamak isteyenler ücretsiz plajları araştırıyor. Sizler için İstanbul’da yüzmek için nereye gidilir ile ilgili ayrıntılı bir rehber oluşturduk.

İstanbul’da ücretsiz plajlar 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Caddebostan Halk Plajı
  • Şile Akçakese Plajı
  • Şile Ayazma Plajı
  • Tuzla Halk Plajı
  • Uzunkum Plajı
  • Büyükada Halk Plajı
  • Burgazada Çamakya Plajı
  • Beykoz Küçüksu Plajı
  • Kilyos Burç Plajı
  • Kilyos Değirmenburnu plajı
  • Menekşe Plajı
  • Yeşilköy Çiroz Halk Plajı

İstanbul ücretsiz plajlara kısaca değinelim…

Caddebostan Halk Plajı

İstanbul’un Anadolu yakasında, Kadıköy ilçesinde yer alan Caddebostan Halk Plajı, oldukça popüler bir sahil şerididir. Özellikle sıcak yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Caddebostan Halk Plajı, İstanbul’un en canlı ve hareketli noktalarından biridir. Caddebostan Halk Plajı çevresinde kafe, restoran ve parklar bulunmaktadır. Ayrıca sahil boyunca yürüyüş ve bisiklet yolları da bulunmaktadır.

Şile Akçakese Plajı

Şile Akçakese Plajı, İstanbul'un kuzeyinde, Şile ilçesine bağlı Akçakese köyünde yer almaktadır. Şehrin kalabalığından uzak, huzurlu bir tatil deneyimi sunan Şile Akçakese Plajı, oldukça popüler plajlardan biridir. Şile Akçakese Plajı, ince kuma, temiz ve sığ bir denize sahip olması ile çocuklu aileler için oldukça güvenlidir.

Şile Ayazma Plajı

Şile Ayazma Plajı, İstanbul'un kuzeyinde, Şile ilçesinde yer alan oldukça popüler bir sahildir. Geniş kumsalı, temiz denizi ve sunduğu çeşitli imkanlarla hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Şile’nin giriş kısmında yer aldığından dolayı ulaşımı oldukça kolaydır. Şile Ayazma Plajında şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinleri gibi temel imkanların yanı sıra büfeler ve restoranlar da bulunmaktadır.

Tuzla Halk Plajı

Tuzla Halk Plajı, İstanbul'un Anadolu yakasında, sanayi bölgesi olarak bilinen Tuzla ilçesinde yer alır. Son yıllarda önemli bir dönüşüm geçiren bir sahil olan Tuzla Halk Plajı, temiz denizi ve sunduğu imkanlarla tercih edilmektedir. Tuzla Halk Plajı, geniş ve kumlu bir sahile sahiptir ve plajda şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinleri, büfeler ve restoranlar da bulunmaktadır. 

Uzunkum Plajı

İstanbulda denize girilecek yerler arasında yer alan Uzunkum Plajı, uzun ve geniş kumsalıyla bilinen Türkiye’nin popüler plajlarından biridir. Uzunkum Plajı, geniş kumsalı sayesinde rahatlıkla güneşlenebilir, yürüyüş yapabilir veya çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz. Uzunkum Plajı çevresinde restoran, büfe, kafe, ve parklar bulunmaktadır. Bunların yanı sıra sahil boyunca yürüyüş ve bisiklet yolları da bulunmaktadır.

Büyükada Halk Plajı

Büyükada Halk Plajı, İstanbul’un Anadolu yakasında Kadıköy-Pendik ilçesi arasında Marmara denizi açıklarında bulunan Büyükada içinde bulunan plajlardan bir tanesidir.  Şehirden uzak sessiz sakin denize girmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında gelen Büyükada Halk Plajı denizi, yosunlu ve taşlık olsa da, temiz ve İstanbul’un diğer plajlarına kıyasla sakin olduğu için tercih ediliyor.

Burgazada Çamakya Plajı

Çamakya Plajı, Burgazada’nın en popüler ve sakin plajlarından biri olarak bilinir. Özellikle aileler ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler tarafından tercih edilir. Çamakya Plajı, kalabalıktan uzak, sakin ve sığ denizi ve geniş kumlu alanı sayesinde çocuklu aileler için de güvenli bir yüzme alanı sunar. Burgazada Çamakya Plajında, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinleri gibi temel imkanların yanı sıra büfeler, kafeler ve restoranlar da bulunmaktadır.

Beykoz Küçüksu Plajı

İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan Beykoz Küçüksu Plajı, manzarası ve tertemiz denizi ile tatilcilerin gözdesidir. Beykoz Küçüksu Plajında, şezlong, şemsiye, cankurtaran, can kurtarma botu, büfe, lavabo, giyinme kabini, soyunma dolabı ve duş yeri bulunmaktadır. 

Kilyos Burç Plajı

Kilyos halk plajı ücretli mi soranlar için, Kilyos’un eşsiz doğal güzellikleri içinde yer alan Burç Plaj, ücretsiz plajlar arasında yer alır ve temiz denizi ve geniş kumsalıyla dikkat çeker. Kilyos Burç Plajında şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini gibi temel ihtiyaçların yanı sıra, kafeterya ve restoranlar da bulunmaktadır. 

Kilyos Değirmenburnu plajı

Kilyos Değirmenburnu Plajı, oldukça popüler bir plajdır ve hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgi göstermektedir. Sarıyer ücretsiz plajlar arasında yer alan Kilyos Değirmenburnu Plajında, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri gibi temel olanaklar bulunmaktadır. 

Menekşe Plajı

Menekşe Plajı İstanbul’un Avrupa Yakasında yer alır. Menekşe Plajında 620 metre sahil şeridi bulunuyor ve plajının sahili kum ve çakıl karışımıdır. Menekşe Plajında şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinleri gibi temel imkanların yanı sıra büfeler, kafeler ve restoranlar da bulunmaktadır.

Yeşilköy Çiroz Halk Plajı

İstanbul Avrupa yakası ücretsiz plajlar arasında yer alan Yeşilköy Çiroz Halk Plajı, İstanbul’un gözde tatil yerlerinden biri olan Kilyos’ta, Kilyos Halk Plajına yakın konumda yer alır. Yeşilköy Çiroz Halk Plajında şezlong, şemsiye, büfe, soyunma kabini, tuvalet kabini, duş, voleybol sahası, mini futbol sahası yer alır.