İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) 500 tam puan öğrenciler için gerçekleşen programda konuştu.

Dezavantajlı, özel yetenekli ve başarılı çocukların öncelikleri olduğunu belirten Gül, İstanbul'da 500 tam puan alan 388 öğrencinin hazırlıkta ve 9. sınıfta eğitimlerine devam ettiğini belirtti.

AA'nın haberine göre Gül, "Türkiye Yüzyılı mutlaka inşa edilecek. İnşa edilecekse beşeri sermayeyle bunu yapabiliriz. Sizin çok önemli bir kazanımınız var. Başarılı öğrencilersiniz. Devlet olarak, millet olarak yanınızda olmak istiyoruz. Eğitim hayatı boyunca gerek lisede, gerek üniversitede, gerek sonrasında ne zaman birine ihtiyaç duyarsanız mutlaka devletin bir ferdini yanınızda görün istiyoruz" şeklinde konuştu.

"HER AY DÜZENLİ OLARAK BURS VERECEĞİZ"

Her ay düzenli olarak burs verileceğini aktaran Gül,"Biz ne yapacağız? Ocak ayından başlayarak, her ay düzenli olarak sizlere karınca kararınca bir burs vereceğiz. Şimdilik tespit ettiğimiz miktar aylık, düzenli olarak 3'er bin lira... Hepinize vereceğiz. Helali hoş olsun. Bu şu demek, şubat ayında 2 aylık vereceğimiz için 6 bin lira size borçluyuz. Ayın sonuna doğru 6 bin liranızı yatıracağız." diyerek burs duyurusunda bulundu.

Her ay öğrencilerle bir araya geleceklerini söyleyen Gül, "Sizden özel hiçbir beklentimiz yok. Tek bir beklentimiz var; dünyanın neresine giderseniz gidin, hangi okullarda okursanız okuyun, ne iş yaparsanız yapın bir ayağınız hep Türkiye'de olsun. Gönlünüzün, kalbinizin bir tarafı hep bu topraklarda olsun. Bunu istiyoruz." diye konuştu.