ADVERTORIAL

İstanbul'a Yakın Saklı Cennetler

Abone Ol

İstanbul ve çevresinde keşfedilmeyi bekleyen birçok saklı cennet bulunuyor. Şehrin stresli kalabalığından bunalan kişiler birkaç günlüğüne ufak bir hafta sonu kaçamağı yaparak bile bu güzel yerleri gezebilir. Ulaşım açısından da oldukça kolay noktalarda bulunan bu farklı rotalara otobüs ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Obilet’ten Pamukkale otobüs bileti başta olmak üzere birçok yöne uygun fiyatlı ve konforlu ulaşım sağlayabileceğiniz otobüs fiirmalarının biletlerine ulaşabilirsiniz.

1- Şile

Şile, İstanbul’a oldukça yakın ve yaklaşık 1 saatte ulaşım sağlanabiliyor oluşu ile kısa süreliğine kaçamak yapmak isteyenler için en ideal destinasyonlardan biri. Harika bir doğaya ve ormanlık alanlara sahip olan Şile adeta cennetten bir bölge. Yeşilin her tonuna şahit olabileceğiniz Şile aynı zamanda hırçın ama bir o kadar da güzel deniziyle de öne çıkıyor. Masmavi denizi ve plajları ile ünlü olan Şile ve çevresinde gezebileceğiniz birçok yer mevcut. Şile’ye geldiğinizde dilerseniz Göksu ve Yeşilçay Nehri arasında bulunan Ağva’yı ziyaret edebilir veya meşhur Şile Feneri’ni görmeye gidebilirsiniz. İstanbul’dan kolayca ulaşılabilen Şile’ye otobüs ile hızlı ve rahatça varabilirsiniz.

2- Kilyos

İstanbul’a uzaklığı yaklaşık 45 dakika ile bir 1 saat arası olan Kilyos, mutlaka görülmesi gereken çok güzel ve özel bir yer. İstanbul’a oldukça yakın olan Kilyos’ta yapabileceğiniz birçok aktivite olanağı bulunuyor. Özellikle yaz aylarında denize girmek için muhteşem bir nokta olan ve eşsiz plajlara sahip olan Kilyos’ta dilerseniz kamp yapabileceğiniz alanlar da yer alıyor. Her yıl belli dönemlerde bu bölgede yapılan müzik festivalleri ile de öne çıkan Kilyos’a İstanbul’dan ulaşmak oldukça rahat. Dilerseniz ilk olarak otobüs ile İstanbul’a gelip ardından çeşitli ulaşım alternatifleri ile Kilyos’a varabilirsiniz. İstanbul Esenler Otogar veya diğer otogarlardan ulaşım sağlayabileceğiniz otobüsler için en uygun biletleri ise Obilet’te bulabilirsiniz.

3- Cumalıkızık

Bursa’nın kültürel açıdan en önemli bölgelerinden biri olan Cumalıkızık, İstanbul’a yakınlığı ile de öne çıkan saklı cennetlerden biri. İstanbul’a yaklaşık olarak 2 saat uzaklıkta bir mesafede yer alan Cumalıkızık, keyifli vakit geçirebileceğiniz şahane bir yer. UNESCO Dünya Mirası listesine de adını yazdırmayı başaran Cumalıkızık aynı zamanda eşsiz bir turistik bölge. Cumalıkızık’ı ziyaret ettiğinizde adeta bu köyün sembolü haline gelen ve kültürel bir miras olan renkli Cumalıkızık evlerini görebilirsiniz. Siz de dilerseniz İstanbul’dan 2 saatlik bir otobüs yolculuğu gerçekleştirerek bu güzel köyü yakından keşfedebilirsiniz.

4- Sapanca

İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Sapanca’ya ortalama 1,5 ile 2 saat arasında kolayca ulaşılabiliyor. Benzersiz bir doğaya sahip olan Sapanca hem İstanbul’da yaşayanlar hem de farklı bölgelerden İstanbul’a gelenlerin yakınlarda ziyaret edip huzur bulabileceği bir yer. Doğa ile iç içe vakit geçirmeyi seven kişiler için tam bir cennet olan Sapanca’ya yapacağınız gezinizde yürüyüş, bisiklet turu veya kamp gibi keyifli aktiviteler düzenleyebilirsiniz. Bölgedeki en huzurlu nokta olan Sapanca Gölü ve çevresinde gezintiye de çıkabilirsiniz. Farklı bir şehirden ziyaret gerçekleştirmek isteyen yolcular otobüs ile kolayca İstanbul’a geldikten sonra Sapanca için çeşitli ulaşım alternatiflerinden birini tercih ederek hızlıca ulaşım sağlayabilir.

5- Mudanya

Bursa’nın değerli bir bölgesi olan Mudanya, İstanbul’a yaklaşık olarak 2 - 2,5 saat uzaklıktaki bir konumda yer alıyor. Tarihî yapıları ile öne çıkan Mudanya, İstanbul’dan istediğiniz anda kolayca gidebileceğiniz eşsiz bir lokasyon.

Özellikle İstanbul’da yaşayanların hafta sonu kaçamakları için kullandığı Mudanya’da deniz kenarında manzaraya karşı keyif dolu saatler geçirmeniz mümkün. Huzurlu ve sakin bir atmosferin hâkim olduğu Mudanya’da ayrıca tarihi Rum evlerini de ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz siz de çeşitli bölgelerden kalkan otobüsler ile kolay bir şekilde Mudanya’ya giderek bölgenin eşsiz güzelliğini yakından inceleyebilirsiniz.