İSTANBUL

İstanbul'da Çekilen Filmler! Hangi Hollywood Filmleri İstanbul'da Çekildi?

Medeniyetler beşiği İstanbul'da çekilen filmler, özellikle de yabancı filmler merak ediliyor. Dünyaca ünlü isimlerin ülkemizde yer aldığı sahnelerin olduğu yapımları derledik!

Abone Ol

İstanbul, tarihi zenginliği, sokakları ve atmosferiyle her zaman yabancı yönetmenlerin ve yapımcıların ilgisini çekmiştir. Yüzlerce yapı bu şehri güzelleştirirken film yapımcılarının çekilecek filmler için sahneleri için de İstanbul’u düşünmesine teşvik etmiştir.

Hitman ve James Bond gibi dünyaca ünlü filmlerin çoğu İstanbul'da çekilmişti. Peki daha başka hangi filmler İstanbul’da çekildi? Yazımızda sizler için dünden bugüne İstanbul’da çekilen filmleri derledik. 

İşte İstanbul’da çekilen filmler!

İstanbul’da Çekilen Filmler

İstanbul’da çekilen birçok yerli yapımın aksine, daha çok yabancı filmler merak edilmektedir. Özellikle de ünlü yabancı oyuncuların ülkemize gelerek yer aldığı filmler araştırılıyor. Peki, İstanbul’da çekilen filmler hangileri?

İstanbul’da çekilen filmler aşağıdaki gibidir:

  • The Fall (2006)
  • Hitman (2007)
  • The International (2009)
  • Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011)
  • Skyfall (2012)
  • Taken II (2012)
  • Argo (2012)
  • The Two Faces of January (2014)
  • The Water Diviner (2014)
  • Inferno (2016)

The Fall

Tarsem Singh, 2006 yılında çektiği ve 28 ülkede geçen bu estetik harikası filmin çekimlerini 4 yılda tamamladı ve 2008 yılında vizyona girdi. Filmin en önemli özelliği, yönetmenin sadece birkaç saniyelik bir görüntü için bile hayalindeki yeri seçmesi ve sahneyi tam olarak istediği yerde çekmesidir. Hindistan'dan Endonezya’ya, Arjantin'den Çek Cumhuriyeti'ne uzanan görüntüleriyle izleyici ile buluşan film, 1920'lerin Los Angeles'ında sakatlanan bir dublörün hastanede arkadaşlık kurduğu küçük bir kızı anlatıyor. Filmin birkaç saniyelik bir kesitinde ise Aya Sofya'yı görebiliyoruz.

Hitman

Hitman bilgisayar oyununun sinema uyarlamasının yönetmeni Xavier Gens'tir. 2007'de gösterime giren filmde Ajan 47 bir tuzağa düşürülüyor. Ajan 47, Doğu Avrupa ülkesinde kendilerini tuzağa düşüren kişileri takip ediyor. Filmde yer alan kesitlerde İstanbul'dan da sahneler bulunuyor.

The International

Manhattan Bölgesi'de avukatlık yapan Eleanor Whitman ve Interpol Ajanı Lois Salinger, dünyanın en güçlü bankasına adaleti getirmek istiyor. Bu amaca ulaşmak için bankanın silah ticareti ve kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetlerini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Whitman ve Salinger'in çalışmalarının bir sonucu olarak Berlin, Milano, New York ve İstanbul'a gidiyorlar. Filmde Haluk Bilginer de kısa bir süre rol alıyor.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Tomas Alfredson'un yönetmenliğini üstlendiği 2012 yapımı "Tinker, Tailor, Soldier, Spy" Türkçeye "Köstebek" olarak çevrildi. Gary Oldman, Mark Strong ve John Hurt gibi oyuncuların başrolde olduğu filmde, Budapeşte'den İstanbul'a uzanan bir ihanet hikayesini çözerek itibarını geri kazanmaya çalışan bir İngiliz casusu başrolde oynuyor.

Skyfall

Sam Mendes'in yönettiği filmin başrollerinde Daniel Craig, Judi Dench ve Javier Bardem yer alıyor. MI6 önemli bir saldırıya uğrar ve kurumun inançları tamamen yıkılır. M'e sadakat testinden geçen ajan James Bond, tehdidi bulup her ne pahasına olursa olsun yok etmelidir. Zira MI6'yı büyük bir tehlikeye atan kişi Silva adında zeki ve gizemli bir adamdır. Bu film Türkiye, Çin ve İngiltere'de geçen, sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan gizli ajan 007 James Bond'un heyecan verici macerası olarak biliniyor. 

Taken II

2012 yılında Taken II, Olivier Megaton tarafından yönetildi. Taken II, Türkçe'de "Takip: İstanbul" olarak çevirildi. Taken I gibi filmin de merkezinde bir kaçırılma olayı var. Pera Palace Hotel de filmin ana özelliklerinden biri olduğundan bu ünlü filmin bir kısmı Pera Palace Hotel'de çekilmiştir.

Argo

Argo filmi, Ben Affleck tarafından yönetilmektedir. 1979 yılında İran devriminde yer alan militanların Amerikan Büyük Elçilik binasına girerek 52 Amerikalı'yı rehin almalarıyla başlıyor. Bu sırada kaçan 6 Amerikalı Kanada Elçiliği'ne sığınıyor. Vatandaşları kurtarmak için CIA uzmanı Tony Mendez bir plan hazırlıyor. Film, Kapalıçarşı, Ayasofya ve Bakırköy'deki Zuhuratbaba Mahallesi'nde de geçiyor.

The Two Faces of January

Hossein Amini tarafından 2014 yılında çekilen The Two Faces of January'da Viggo Mortensen, Kirsten Dunst ve Oscar Isaac gibi oyuncular rol almıştır. 1962 yılında çekilen film, dolandırıcılar hakkında bir hikayeyi ele alıyor. Hikaye, Atina, Girit ve elbette İstanbul'dan sahneler içeriyor.

The Water Diviner

Russel Crowe'un yönetmenliğini üstlendiği The Water Diviner'ın başrolünde Russel Crowe, Olga Kurylenko ve Yılmaz Erdoğan yer alıyor. Film, Çanakkale Savaşı'nı konu alıyor ve İstanbul sahnelerini de içeriyor.

Inferno

Inferno, Dan Brown'un aynı isimli kitabından uyarlandı ve Tom Hanks, Felicity Jones ve Ben Foster gibi oyunculara yer veriyor. Venedik'te bir otel odasında uyanan Robert Langdon, oraya nasıl geldiğini hatırlamıyor. Landgon, cevapları bulmak için Avrupa'yı dolaşmaya başlıyor ve buradan elde ettiği ipuçları kullanarak dünyanın başına gelebilecek felaketi önlemeye çalışıyor. Filmde oldukça fazla sahne İstanbul'da geçiyor.