GÜNDEM

İstanbul'da iş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 23 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da iş yerlerine yönelik silahlı saldırılar düzenleyen organize suç örgütü üyesi 23 kişinin yakalandığını duyurdu.

Abone Ol

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kuyu-30" operasyonları çerçevesinde Sultangazi, Eyüpsultan, Bakırköy, Bağcılar ve Ataşehir ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonların detaylarını paylaştı.

Yakalanan şüphelilerin, kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, işyeri ve ikamet kurşunlama, rüşvet, tehdit, mala zarar verme, genel güvenliği tehlikeye düşürme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçlarla ilişkilendiklerini belirtti. Yerlikaya, "Halkımızın desteğiyle organize suç örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Sokaklarımızda barınamayacaklar. Hepsini tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan, şüphelilerin ayrıca Sultangazi'de 31 Aralık 2023 tarihinde meydana gelen silahlı çatışma ile Ekim ayında Eyüpsultan'daki bir iş yerine yönelik el bombalı saldırıya da karıştığının altını çizdi.

Operasyonlar sonucunda 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 çelik yelek ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik etti.