Filistinli iş insanı Abdülkadir Anas, iş insanı Fadı M. ve koruması Eray K.'nın içinde bulunduğu otomobile Kağıthane Hamidiye Mahallesi, Dilaver Sokak'ta 18 Ağustos'ta maskeli saldırganlar tarafından susturuculu silahlarla saldırı düzenlendi. 

Saldırıda  Abdülkadir Anas hayatını kaybetmiş Fadı M. ve koruması Eray K. ise saldırıyı yaralı olarak atlatmıştı. 

Alacak meselesi yüzünden yapıldığı tespit edilen saldırı sonrası olayla bağlantılı olduğu belirlenen 6 kişi gözaltına alındı. Ancak saldırıyı gerçekleştiren G.S., T.S. ve S.A.'nın bir kaç saat sonra 00.48 sıralarında Kırklareli'nden yurt dışına çıktıkları belirlendi. 

"TÜRKİYE'YE GETİRİLMEK ÜZERE..."

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mağdur şahıslara silah ile ateş açan ve olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtığı tespit edilen şüphelilerden, G.S., T.S. ve S.A. isimli şahısların olaydan sonra 19 Ağustos 2024 saat 00.48'de (Olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra) Kırklareli ilinden yurt dışına çıktıları belirlenmişti.

Devam eden çalışmalarda, 20 Ağustos 2024 tarihinde İnterpol ile yazışmalar ve ısrarlı takipler sonucunda, G.S., T.S ve S.A. isimli şüpheli şahıslar, ülkemize getirilmek üzere Romanya'da yakalanarak gözaltına alınmıştır"