AKP, Ankara'da Kızılcahamam kampına giriyor. 31.İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda büyük değişimlerin yaşanması bekleniyor. Serbestiyet'ten Hilal Köylü, AKP'deki 'değişim kulislerini' aktardı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın görevlerine son vereceği iddia edildi. Koca'nın bu sefer 'gerçekten yorulduğu' ve Erdoğan'dan 'affını istediği' iddia edildi. Tarım Bakanı Yumaklı'nın performans yetersizliği nedeniyle değiştirileceği söylendi.

Kulislerde en çok konuşulan konuysa Ayhan Bora Kaplan Davası nedeniyle Ali Yerlikaya. Gazeteci Köylü, Yerlikaya ile ilgili kulisleri de şöyle anlattı:

Parti kulislerinde kabinede kalıp kalmayacağı en çok merak edilen isim; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Yerlikaya’nın görevden alınıp alınmayacağı Cumhur İttifakı ortağı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında açılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerin açığa alınıp, tutuklanması sonrasında hükümetin 17-25 Aralık benzeri bir darbe ile karşı karşıya olduğunu iddia etmesinden beri büyük tartışma konusu. Bahçeli gibi eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da darbeden bahsedince kulislerde Yerlikaya’nın görevden alınabileceği konuşulmaya başlanmıştı.

Yerlikaya’nın AK Parti ile MHP arasında halen tartışma konusu olduğunu anlatan kimi AK Partililer, Yerlikaya’nın Bahçeli’yi ziyaret ettiğine gönderme yapıp “Buzlar erimiş gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Yerlikaya’yı görevden almak istemiyor ama Ali Yerlikaya bilmece gibi” değerlendirmesi yapıyor. Ali Yerlikaya’nın kabinede kalacağı öngörüsünde bulunanların sesinin AK Parti’de daha yüksek çıkması da dikkat çekiyor.

AK Parti’de; Erdoğan’ın A takımının da değişeceği olağan büyük kongreyi ise 2025 sonbaharında yapacağı, kongreye dönük hazırlıkların da başladığı konuşuluyor.

Partide il ve ilçe başkanları düzeyinde başlayan istifaların sürmesi bekleniyor. “İl başkanları düzeyinde yüzde 30 oranında bir değişim olacak. İstifa etmeyenlerin de, istifa ettirileceği bir süreç işleyecek. Değişimle birlikte teşkilatlarda canlanma göreceğiz” diyen parti yönetimi; istifaların Rize, Adıyaman ve Batman il başkanlarının istifasıyla başladığını söylüyor.