AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'nde görüştüğü CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e CHP Genel Merkezi'nde iade-i ziyarette bulundu. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

ANKA Haber Ajansı'nın CHP kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Özgür Özel, görüşmede asgari ücrete temmuzda ara zam talebi, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması, çay ve hububat fiyatlarının üreticinin beklentilerine göre düzenlenmesi gibi ekonomik konuları dile getirdi.

Özel, atanamayan öğretmenler, özel okul öğretmenleri, staj ve çıraklık mağdurları, emeklilikte kademe bekleyenler ve depremzedelerin sorunlarını da Erdoğan'a aktardı. Ekonomik taleplerin karşılanması için makro bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirten Özel, adaletli bir vergi sistemi talebini de gündeme getirdi. Özel, çok kazananın çok, az kazananın az vergi ödemesi gerektiğini ve bu konuda tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis'in çalıştırılmasını önerdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP ekonomi kadrolarının, adaletli bir vergi sistemi oluşturma konusunda bir araya gelebileceği bildirildi.