İsveç'te ırkçı Danimarkalı vekil Rasmus Paludan'a destek amacıyla sokağa çıkan ve toplu şekilde Kuran yakan bir grup aşırı sağcı gösterici nedeniyle sokaklar karıştı.

İsveç'in Malmö kentinde ırkçı vekil Rasmus Paludan'ın Kuran yakma eylemine destek olmak için Kuran yakan aşırı sağcılar Müslümanların sokağa dökülmesine sebep oldu.

POLİS VE GÖSTERİCİLER ÇATIŞTI

İsveç'te Malmö kentinde aşırı sağcılar ve Müslümanlar sokağa çıktı. Danimarkalı politikacı Rasmus Paludan'a destek gösterisi düzenleyen aşırı sağcı grup, Kuran yaktı ve tekmeledi. Görüntülerin sosyal medyaya yansıması üzerine Müslümanlar da sokağa döküldü. Polisin aşırı sağcılara izin verdiğini savunan göstericiler polisle çatıştı. Şiddetli eyleme müdahale etmek için polis ve eylemciler arasına giren imam Samir Muric, çatışmanın durması çağrısı yaptı. Facebook'tan açıklama da yapan Muric, "Bu şekilde davrananların İslam'la ilgisi yoktur" dedi. Polis ise, aşırı sağcı gruba herhangi bir izin verilmediğini, Kuran-ı Kerim'i yakan siyasetçi Parudan'ın ise sınır dışı edilip 2 yıl İsveç'e girmesinin yasaklandığını vurguladı.