İşyeri hemşiresi, işletmelerde meydana gelebilecek acil durumlara müdahale eder. Bunun yanında işçilerin sağlık durumlarının gözetilmesi adına çalışmalarını sürdürür. İşyeri hemşiresi olmayı düşünen kişilerin işyeri hemşireliği belgesi alabilmesi için öncelikle acil tıp teknisyenliği, çevre sağlık teknisyenliği, hemşirelik gibi bölümlerden birinden mezun olmaları gerekir. Bu bölümlerden herhangi birinden mezun olan ve diploması bulunan kişiler işyeri hemşireliği sertifikası alabilmek için kurslara kayıt yaptırabilirler.

Kurum olarak işyeri hemşireliği eğitimi konusunda uzman kuruluşlardan biriyiz. Firma olarak kursiyerlere yüksek memnuniyet garantisi sunarız. Bunun yanında işyeri hekimliği, işyeri hemşireliği, diğer sağlık personeli kursu, iş güvenliği uzmanlığı gibi çeşitli alanlarda eğitim sunarız.

İşyeri Hemşireliği Sertifikası Almak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İşyeri hemşireliği sertifikası almak için kurumumuza başvuran adaylarla en iyi şekilde iletişim kurarız. İşyeri hemşireliği eğitimlerimizde 90 saatlik eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler işyeri hemşireliği sertifikası almak adına Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara katılmaya hak kazanırlar. Kişilerin girdikleri sınavdan en az 60 alması gerekir. Böylelikle diğer sağlık personeli belgesi almaları mümkün olur.

Firmamızdan eğitim alan kişilere eksiksiz bir şekilde destek sağlamak adına eğitmenlerimiz sıkı bir şekilde çalışır. İşyeri hemşireliği sertifikası sağlık alanında kariyerini ilerletmeyi düşünen kişiler için oldukça önemli bir adım olması ile dikkat çeker.

İşyeri Hemşireliği Sertifikalarının Alınması Neden Önemlidir?

İşyeri hemşireliği sertifikaları işyerlerinde çalışan kişilerin sağlıklarının denetlenmesi ve acil durumlarda müdahale edilmesi adına görevlendirilen kişilerin alması gereken belgelerden biridir. İşyeri hemşirelerinin sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir;

· İşyeri hemşireleri ilkyardım ile ilgili uygulamaları gerçekleştirirler.

· İşyeri hekimlerine yardımcı olurlar ve gerekli olması durumunda form doldurma işlerini yaparlar.

· Çalışanların sağlık kontrollerinin gerçekleştirilmesi adına çalışırlar.

· Kurumların sağlık ve hijyenlerinin denetlenmesini sağlarlar.

· Çalışanların sağlık ile alakalı konularda eğitilmesini sağlarlar.

İşyeri hemşireliği belgesi kişilerin bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmesini sağlar. Bu belge ile bireyler pek çok işyerinde çalışabilirler. İşyeri hemşireliği sertifikası için kursumuza başvuruda bulunabilirsiniz. İşyeri hemşireliği belgesi almak adına gerekli eğitimlere katılarak kolay bir şekilde başarı elde etmeniz mümkün olur.

İşyeri Hemşireliği Sertifikası Süresi Ne Kadardır?

İşyeri hemşiresi sertifikası 5 yıl geçerli olan bir belge türüdür. Bu sürenin sonunda kişilerin sertifikalarını yenilemek için tekrardan eğitim kurumlarına katılmalarına ihtiyaç bulunmaz. Yenileme işlemleri yalnızca vize prosedürleri ile sınırlıdır. Bu şekilde sertifikaların güncel tutulması da mümkün olur.

İşyeri hemşireliği eğitimlerini sunan çeşitli kurumlar bulunsa da kurumumuz özel ilgi ve destekleri ile en fazla tercih edilen kurslardan biridir. Profesyonel eğitmenlerimiz pek çok belge ve sertifika elde etmenize yardımcı olur. Bunun haricinde kursiyerlerimize özel hizmetler de sunarız.

İşyeri Hemşireliği Eğitimleri Nasıl Gerçekleştirilir?

İşyeri hemşiresi olmak isteyen kişilerin hemşirelik, çevre sağlık teknisyenleri, acil tıp teknisyenleri gibi çeşitli bölümlerden mezun olmaları gerekir. Bu meslek gruplarında yer alan kişiler ön lisans ya da lisans programlarını bitirerek DSP sınavına girebilirler.

İşyeri hemşireliği kursları toplamda 90 saat sürer. Bu eğitimin 45 saati yüz yüze gerçekleşirken geriye kalan 45 saati online bir şekilde gerçekleştirilir. Eğitimin öncelikle ilk bölümü online olarak yapılır. Katılımcılara kullanıcı isimleri ve şifreleri ile eğitim erişimi sağlayabilirler. İşyeri hemşireliği kursları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan kurumlarca düzenlenir. Eğitimlerin tamamlanarak sınavlarda başarı sağlayan kişiler işyeri hemşiresi belgesi alabilirler. Eğitimlere başvurmak isteyen kişilerden çeşitli belgeler istenir. Kare Akademi kurumumuz ile iletişime geçerek işyeri hekimliği eğitimi ve sertifika programları ile alakalı detaylı bilgiler alabilirsiniz.