İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Vittorio Emanuele Meydanı'nda yaklaşık dört bin kişi, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye, dayanışmalarını belirtmek için toplandı.

İsrail'i protesto eden eylemciler, "Filistin'e özgürlük", "Katil, terörist İsrail" şeklinde slogan attı.

Yürüyüşten önce İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Binyamin Netanyahu’nun el sıkıştığı fotoğrafına kırmızı boya ile el basılarak, liderler protesto edildi.

Yürüyüşte, "Meloni hükümetinin, soykırımın suç ortağı olduğunu" belirten pankart da dikkati çekti.

"ETNİK TEMİZLİK OPERASYONU YAPILIYOR"

Yürüyüşe katılan Vincenzo Brandi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vahşi bir soykırım bu. Düşünün ki; yardımların girişi engelleniyor ve dolayısıyla sivil halk aç bırakılarak Gazze'den ayrılmaya zorlanıyor. Yani sadece imha değil, etnik temizlik operasyonu da yapılıyor. Bunu protesto için buradayım. Ayrıca ABD, İtalya ve farklı Avrupa ülkeleri gibi pek çok ülkenin, objektif olarak bir suç devleti olan İsrail'i desteklemeye devam etmesini protesto etmek için buradayım." sözlerini kullandı.

İtalya'da yaşayan Tunuslu Miriam ise İtalyan basınının İsrail’in yanında yer aldığını belirterek, "Ama biz halkın doğru tarafta olduğunu göstermek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

İtalya'nın diğer kentlerinde de Filistin'e destek yürüyüşleri gerçekleştirildi.