Haber: Hülya Kılınç

Manisa'da seçimlere sayılı günler kala siyasette ilginç olaylar yaşanmaya devam ediyor. Dün Demokrasi ve Atılım Partisi'nden (DEVA) Şehzadeler Belediye Bakan adaylığından çekildiği ve İYİ Parti Şehzadeler Adayı Ahmet Karadağ'ı destekleme kararı aldığını açıklayan Emrah Ünlü'nün aslında resmi olarak DEVA'nın adayı olmadığı, hüküm cezası bulunduğu için adaylığının kabul edilmediği ortaya çıktı. 


DEVA Partisi Manisa İl Başkanı Cansın Tunçdirek, Emrah Ünlü'nün dün İYİ Parti Şehzadeler Adayı Ahmet Karadağ'la birlikte çekilmiş fotoğrafı ve destek mesajı üzerine zehir zemberek bir açıklama yaptı. Ünlü'nün adaylık başvurusunun Seçim Kurulu tarafından cezai hükmü nedeniyle kabul edilmediğini açıklayan Tunçdirek, ayrıca DEVA Partisi'nin İYİ Parti ile herhangi bir işbirliğinin söz konusu olmadığının altını çizdi. 

Cansın Tunçdirek


"İYİ PARTİ İLE İŞBİRLİĞİMİZ YOK ! ADAYIMIZI BU HAFTA AÇIKLAYACAĞIZ" 


Tunçdirek açıklamasında "Manisa İl Başkanlığı olarak kendisinin hazırladığı belgeler ile süresinde başvuruda bulunduklarını ancak Seçim Kurulu tarafından “yasaklanmış hakların geri verilmesi” ile ilgili belgeyi kesinleşmiş cezai hükmü nedeni ile şahsın kendisinin getirememesi sebebiyle, adaylığının seçim kurulu tarafından kabul edilmediğini belirtti. “Ayrıca böyle bir cezai hükmü olduğu noktasında sürecin başından itibaren bizi bilgilendirmedi. Şahsın kendisinin adaylıktan çekilmesi konusunda kamuoyu ile paylaştığı açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Emrah Ünlü’nün kamuoyunda yaptığı açıklamada belirttiği gibi Demokrasi ve Atılım Partisi olarak, Manisa ve ilçelerinde geçirmekte olduğumuz seçim süreci ile ilgili kurumsal manada herhangi bir işbirliğimiz söz konusu değildir. DEVA Partimizin Şehzadeler Belediye Başkan adayını bu hafta içinde kamuoyunda paylaşacağız. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" ifadelerini kullandı.