Büyük bir utanç duyduğunu söyleyen ve iki boyutlu bir hukuksuzluğun, hak ihlalinin yaşandığına dikkat çeken Hamşioğlu, “Gezi yargılaması ve Can Atalay’ın yargılanması  hukuksuz bir süreçtir. Mecliste yaşanan durum, ciddi bir anayasal krizdir. Anayasa Mahkemesi’nin meşruiyetinin tartışıldığı  ve karara alkış tutan milletvekilleri de dahil olmak üzere hiç birimizin hak ve özgürlükleri garanti altında olamayacağı yeni bir süreç başladı” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile istibdat edebilir” sözünü hatırlatan Hamşioğlu, Atatürk’ün belirttiği durumun yaşandığını ve meclisin istibdat ettiğini belirtti.

Genel Kurul’da okunan kararları, milletvekilleri ve  stenograf’ın duyması gerektiğini fakat, Can Atalay kararının Genel Kurul’daki milletvekilleri tarafından duyulmadığını dile getiren Hamşioğlu, “Bizim duymadığımızı,  stenograf nasıl duydu da tutanağa geçirdi.Ayrıca teknik olarak büyük bir hata yapılıyor. Bu durumu asla kabul etmiyoruz.  Yarın da  sözlü olarak tepkimizi koyacağız” dedi.
 #dokuz8 /  Serap Cömertoğlu İşcan