Yerel seçime aylar kala İYİ Parti'dek istifa ve görevden alma dalgası sürüyor. CHP ile yapılacak işbirliği ile yerel seçimde kazanılacak illeri elinin tersiyle iten İYİ Parti'de İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cem Koçtürk de istifa etti. Sert sözlerle istifa eden Koçtürk, partinin menfaat odaklı ve liyakate dayalı olmayan bir yapı içerisinde olduğunu söyledi. 'Tiyatro gibi siyasetçilik' yapıldığını söyleyen Koçtürk, istifasını X hesabından duyurdu.

Koçtürk'ün "5 yıldır emek verdiğim İyi Parti den istifa ediyorum. İhtiraslar, ayak oyunları basiretsizlikler bıktırdı.
Çocuklarıma, Atatürk'ün ışığı ile aydınlanan Türk Vatanı sözüm var ve mücadele etmem lazım. Son gelişmelerle istifamın ilgisi yoktur
Sosyal medya siyasetçilerine duyurulur" notuyla paylaştığı açıklaması şöyle:


"Türk Milletine bir umut olmak üzere yola çıkan partimiz, Vatan Millet aşkı ile faydalı işler yapmaya uğraşanlar ve samimi olarak siyaset yapmaya çalışanlarla, oturdukları koltukların vermiş olduğu saygınlığı kendi saygınlıkları zanneden, kişisel İstikballeri uğruna ortalık yangın yeri iken uçan kuşa bakanlar, siyaseti kamera gördüğü zaman bin takla atıp ne kadar çok gözükürsem o kadar çok iş yapıyorum zannedenler, tiyatro gibi siyasetçilik oynayan ve kendinden olmayanların hakkını yemeye çalışanlar arasına sıkışmış kalmıştır. Bununla beraber merkez partisi hedefini yanlış anlayanların, partiyi kendi kafasından geçtiği şablona sokma çabaları da siyasi kimlik oluşturma çabalarının önüne geçmiştir.
"Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri varsa, o yerde güneş batıyor demektir"
demiş konfücyus.
Kendi menfaatleri için yola çıkanlar, parti içinde parti olanlar, saadet zinciri türü yapılanma ile kendilerine sırça köşkler yaratanlar, lordlar kamarası benzeri düzen içinde kendilerini kral zannedenler, bu hayal dünyası ve güç zehirlenmesi içinde nereden geldiklerini kim olduklarını çok çabuk unutanlar İyi partiye herkesten daha çok zarar vermektedir.

5 yıl boyunca verilen her görevi eksiksiz fazlasıyla yerine getirdik. Çocuklarımızın Ailemizin rızkını hiç düşünmeden harcadık, Partimiz ve Milletimiz için mücadele ettik. liyakat'e önem veriliyor, deneyim ve birikimlerimizden faydalanırlar zannedip Partimizi daha iyi temsil edecek görevlere talip olduk, bize güvenin dedik ama görünmez duvarlara çarptık muktedirleri inandıramadık. Kişiliğimiz müsade etmediği için devamlı itaat istenen adam olmayı beceremedik. Çemberin içinde kendimize yer bulamamayı bırakın, arkamızdan bin tane iş çevrildiğine şahit olduk. Partinin değil ama insanların vefasızlığını gördük. Tabiki herkes gibi bir yerlerde olmak istedik ama gördük ki her köşe başı tutulmuş paylaşılmış kendinden olmayana kapatılmış.

Bir süredir yaşanan istifaların nedenlerinin iyi düşünülüp değerlendirme yapılması yerine, Partiden her ayrılan için hain damgasını yapıştıranlar, her gidenin kötü ve menfaat peşinde olduğuna inananlar, aslında asıl meselenin parti içinde çöreklenen ve menfaate dayalı ekipleşen yapıda olduğunu ve Meral Akşener'in tüm fedakarlık ve çabalarını heba eden bu yapı ve düzene alkış tuttuklarını unutmamalıdır.
Neticede,

Mevlana'nın dediği gibi

"Seni sevmeyene fazla sabır gösterme
Sabrın adı yüzsüzlük olur
Bu kadarla kalmaz
Fedakarlık eziklik
Sevgin de kişiliksiz olur"...
dedik!

Gecesini gündüzünü karşılıksız bu partiye ve genel başkana adayan dava arkadaşlarımın hukuklarını korumak adına ve ayrıca atalarımdan bana miras kişilik özelliğim "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" düsturu ile, Kendilerini Kaf dağının tepesinde zanneden bu sahte tipler ile her ortamda mücadele etmek bundan sonra da boynumun borcu olsun.

Ez cümle,

İyi partiye başımız dik girdik çok şükür ki başımız dik ve arkamızda yaptığımız güzel işlerle ayrılıyoruz.
Türk Vatanı ve Türk milletine, Atatürk çizgisinde daha fazla ve daha verimli koşullarda hizmet etmek adına 5 yıl boyunca siyaset yaptığım İyi Parti den bugün itibarı ile istifa ediyorum.

Merak edenler için söyleyim...Menfaat peşinde koşmadığım için akp ye geçmeyeceğim ancak dediğim gibi, Atatürk ve Türk Milliyetçiliği çizgisinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Yaptığım görevlerde bana yol arkadaşlığı edenler, destek verenler bana hakları geçenler haklarını helal etsinler. Birlikte çalıştığım, elimin değdiği, birlikte yol yürüdüğüm Vatan sevdalılarına, Türk milleti için siyaset yapan tüm dostlara hakkım helal olsun. Türk Milleti var olsun. Saygılarımla"