İYİ Parti'nin kurucu genel başkanı Meral Akşener, 5 Haziran'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından partiden açıklama yapılmaması tepkilere yol açtı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, yazılı açıklamalar yaparak Akşener'i görüşmenin içeriğini açıklamaya davet etti. Aydın, görüşmenin üzerinden 26 saat geçmesine rağmen partiden açıklama yapılmadığını belirtti.

Aydın, Akşener'in yakın çevresinin partiye zarar verdiğini ve bu duruma karşı çıkılması gerektiğini düşünüyor. Genel seçimler öncesi yapılan temayül yoklamalarının partiye büyük zarar verdiğini sık sık dile getiriyor.

PolitikYol Genel Yayın Yönetmeni Altan Sancar'ın haberine göre; Aydın bayram sonrası bazı kararlar almayı planlıyor. Kurban Bayramı boyunca delegeler ve partinin önde gelen isimleriyle görüşmeler yapacak. Bu görüşmelerden sonra İYİ Parti'de bir süreç başlatmayı hedefliyor. Aydın, yakın çevresine "Sorunumuz Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile değil, Meral Akşener'in tutumlarının partimize verdiği zarardır" diyor.