İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, "yenidoğan çetesi" soruşturması hakkında açıklama yaptı. Çömez, "Anasının adı bile kulağına üflenmemiş yavru katlediliyor ve utanmadan bu çetenin mensupları, bu katliamı yaparken bu milletle, o yavrularla alay ediyorlar" dedi.

Çömez, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, çocukların, ülkenin geleceği ve yarınları olduğunu belirtti.

Dünyanın her yerinde çocukların belirli kriterler çerçevesinde kuvözlere alındığını ifade eden Çömez, şu bilgileri verdi:

"“Dünyanın her yerinde küvöz vardır. Türkiye’de de var ve yenidoğan bebeklerin sağlık riski olduğunda bu küvöz kullanılır. Bebeğin küvözde tutulmasının kriterleri vardır. Türkiye’de bunların hiçbiri yapılmamış. Devlet diyor ki, 'Ben artık bu işleri yapmıyorum, muktedir değilim.' Özel hastanelere devlet diyor ki, 'Ne kadar küvöze çocuk alırsanız ben size bu kadar para vereceğim.' Devlet, küvöze alınan parasını ödediğin milletin cebinden çıkan ve çocukların istikbalinden alınmış bu paraları verdiğin çetelerle ilgili bir denetleme yapmamış. Bundan dolayı bu hastanelerdeki çocuklar gereksiz yere küvöze konuyor, çocuklar ölüyor. Eski İl Sağlık Müdürü ve yeni Sağlık Bakanı, kendi yavrun olsa uyuyabilecek misin?"

Fatura ödemeleri yapıldıktan sonra da hastanelere yönelik denetimlerin yapılmadığını savunan Çömez, "Anasının adı bile kulağına üflenmemiş yavru katlediliyor ve utanmadan bu çetenin mensupları, bu katliamı yaparken bu milletle, o yavrularla alay ediyorlar. O konuşmaları bir insanın vicdanı kaldırmaz dinlemeye, açıkça katlediyorlar" diye konuştu.

"Bu Rakam 12'den Çok Fazla"

Ayrıca Çömez şu ifadeleri kullandı:

"Yürekli bir savcı çıkmış ve konuyu araştırmaya başlamış. Fakat çetebaşı, o kadar derin ilişkileri var ki, o kadar kirli ve grift bağlantıları var ki. Erdoğan, MİT Başkanı, eski İç İşleri Bakanı Soylu ile resmi var. Çetebaşı bu ülkede boy boy resim çektirip çakarlı araçlarla geziyor. O çakarlı araçla gidip, savcının odasını basarak yakasına yapışıyor, hesap soruyor savcıya. Sonra kıyamet kopuyor. Konu araştırılıyor ve 12 tane yeni doğmuş bebeğin katledildiği ortaya çıkıyor. Devletin düştüğü hale bakın. Israrla ve iddiayla söylüyorum bu rakam 12'den çok daha fazla.

"Türkiye Artık Yönetilmiyor, Savruluyor"

Türkiye artık yönetilmiyor. Türkiye artık savruluyor ve devletin kurumları vazifesini yapamaz hale gelmiş. Hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmış. Maalesef bizim artık bir milletvekili olarak millet adına denetleme fonksiyonumuz kalmamış. Bu ülkenin ihtiyaç duyduğu şey, bu ceberut yapıdan, bu rantiyeci, ahlaksız düzenden Türkiye’yi kurtarmaktır."