Nevşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla şehirdeki Borsa Kavşağı’nın adı, “Abdullah Çatlı Meydanı” olarak değiştirildi. İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, meclisin kararını Abdullah Çatlı’nın abisi Zeki Çatlı’nın da katıldığı bir toplantıda duyurdu, “Bu şehrin meclis üyeleri kendi evlatlarına nasıl sahip çıktığını 28 yıl sonra ortaya koymuştur” dedi.

Arı, şehirde artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını dile getirdi, “Herkes seçilmiş belediye başkanına saygı duymayı öğrenecek. Öğrenemeyenlere önce ben sonra da Nevşehirli öğretir” dedi.

Abdullah Çatlı’nın abisi Zeki Çatlı da Arı’nın bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği bir şeyi yaptığını söyledi ve “28 senedir tüm belediye başkanlarının kapısını çaldık. On binlerce imza topladık verdik. Alperen Ocakları, Ülkü Ocakları imzalar topladılar verdiler. Kimse eline alamadı, sığ düşündü” dedi. Zeki Çatlı daha sonra Arı’yı alnından öptü.

Nevşehir’deki Borsa Kavşağı’nın ismi “Abdullah Çatlı Meydanı” olarak değiştirildi. İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, meclis üyelerinin kendi evlatlarına sahip çıktığını söyledi. Abdullah Çatlı’nın abisi Zeki Çatlı, Arı’yı alnından öptü.

ABDULLAH ÇATLI KİDMİR

Abdullah Çatlı, Türkiye’deki sayısız siyasi cinayeti ya bizzat gerçekleştiren ya da örgütlenmesinde rol oynayanlardan biriydi.

11 Temmuz 1978'de Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bedrettin Cömert cinayetinin faili,  9 Ekim 1978'de Ankara’da Bahçelievler’de 7 TİP'linin katledilmesinde Haluk Kırcı ile birlikte baş planlayıcıydı.

Dönemin Ülkü Ocakları ikinci başkanlığını yapan Çatlı’nın 16 Mart 1978’de İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde 7 öğrencinin yaşamını yitirdiği, 41 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı ve silahlı saldırı için bombaları bizzat temin ettiği daha sonra ortaya çıkacaktı.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi'nin öldürülmesinden sonra, Mehmet Ali Ağca ve arkadaşlarına sahte pasaport temin edilmesinde de rolü olan Çatlı 1980’li yıllarda yurtdışında uyuşturucu kaçakçılığından Fransa ve İsviçre’de tutuklandı.

1990’da İsviçre’de cezaevinden kaçan Abdullah Çatlı Mehmet Özbay, Mehmet Saral, Hasan Kurtoğlu gibi pek çok sahte kimlikle kontrgerilla adına suç işlemeye devam etti.

3 Kasım 1996'da Balıkesir'in Susurluk ilçesi yakınlarında tarihe Susurluk kazası olarak geçen trafik kazasında öldü.

Kaza sırasında Çatlı'nın yanındaki Gonca Us ve arabayı kullanan İstanbul eski emniyet müdür yardımcısı Hüseyin Kocadağ da öldü. Aracın içindeki dört kişiden yalnızca dönemin DYP milletvekili Sedat Edip Bucak kurtuldu.