İzmir'in Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi'ndeki ormanlık, makilik ve tarım arazilerinin bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 6 helikopter, 29 arazöz, 15 su ikmal aracı, 4 dozer ve 5 yer ekibi sevk edildi. Yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. 

Urla'da üzüm bağları olan Uzbaş Çiftliği’nde hasat zamanı yangın çıktı. Bağların önemli bir bölümü zarar gördü. Yangın, çiftliğin sırtlarındaki bağlarda başlayarak, kısa sürede rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Ekipler, yangını kontrol altına aldı. Denize yakın bölgede olması sayesinde yangın daha da büyümeden söndürüldü. Ancak bağların büyük bir kısmı zarar gördü.

MİLAS'TA YANGIN 

Muğla'nın Milas ilçesi Etrenli Mahallesi’nde ise akşam saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ormanlık alandaki yangın ihbarının ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına karadan ve havadan müdahale başladı.