İzmir'in Menderes ve Urla ilçelerinde çıkan orman yangınlarının başlama sebebinin elektrik tellerinden kaynaklı olduğu açıklandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan incelemeler sonucunda, Ağustos 2024 tarihinde Menderes ve Urla’da çıkan yangının elektrik tellerinin kopması sonucu çıktığı belirlenmiştir" denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan görüntülerin, 'Urla’daki yangının başlama anında kaydedildiği' yönündeki iddialar doğru değildir. Bahse konu görüntülerin, 2023 yılının Eylül ayında İzmir/Urla'da kaydedildiği tespit edilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda, Ağustos 2024 tarihinde Menderes ve Urla’da çıkan yangının elektrik tellerinin kopması sonucu çıktığı belirlenmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Temmuz Ayında 2 Kişi Elektriğe Kapılmıştı

Orman yangınlarında elektrik ihmali sonrası bir kez daha İzmir’in Konak ilçesinde, 12 Temmuz’da sağanak yağışta açıkta bırakılan elektrik kablolarına basarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay akıllara geldi. Bu olayda da elektrik dağıtımından sorumlu Gediz Elektrik'in telleri yenileme ve güvenliğini sağlama sorumluluğu üzerinde durulmuştu.