İzmir'in Çiğli ilçesinde boşandığı erkek tarafından silahlı saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Özge Polat, hastanedeki tedavisi sonucu hayati tehlikeyi atlattı. Polat, kadına yönelik şiddetle mücadelede ailelerin evlatlarını doğru yetiştirmesinin önemli olduğunu söyledi.

Güzeltepe Mahallesi'nde, 7 Ekim sabahı boşandığı erkek Serkan Yıldız tarafından silahla vurulan ve Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 2 çocuk annesi Polat, yoğun bakım tedavisinde hayati tehlikeyi atlatarak servise alındı.

Özge Polat, yaşadığı olaya sessiz kalmayan ve kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

"Çocukların Doğru Yetiştirilmesi Gerekiyor"

Kadına yönelik şiddetin azalması için çocukların doğru yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Polat, "Özellikle anne babalara çağrıda bulunuyorum. Azınlıkta olan bu erkeklere 'terörist' demek istiyorum. 'Yanlış yetiştirilme' demek istiyorum. Bundan dolayı canavarlaşıyorlar. 34 yıllık babam, harika bir baba, daha bir fiske anneme vurmamış bir baba. Bazı azınlıklara denk geliyoruz böyle. Azalır, hatta yok olur inşallah" dedi.

Ne Olmuştu?

Güzeltepe Mahallesi'nde 7 Ekim'de saat 06.30 sıralarında işe gitmek için evinden çıkan Polat, boşandığı erkek Serkan Yıldız tarafından silahla yaralanmıştı.

Polat, sağlık ekiplerince Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

13 Ekim'de Çiğli ilçesindeki bir su deposunda intihar ettiği değerlendirilen bir erkek cesedi bulunmuştu. Üzerinde Serkan Yıldız'a ait kredi kartları bulunan ceset, kimlik teşhisi için otopsiye gönderilmişti.

Kaynak: AA