İZMİR

İzmir’de Gediz Deltası’nda düzenlenen Flamingo Yolu Tekne Turları yoğun ilgi görüyor

İzmir’in 4,5 milyon nüfuslu metropol alanına bir de denizden bakma imkanı sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası adayları arasında yer alan Gediz Deltası’nda düzenlediği Flamingo Yolu Tekne Turları ile yüzlerce kuş türüne tanıklık etme fırsatı sunuyor.

Abone Ol

Haber: Nilgün Eser

Filamingo, tepeli pelikan, akça cılıbıt, karabatak, poyraz kuşu, karagagalı sumru gibi yüzlerce farklı kuş türünü barındıran Gediz Deltası’nda düzenlenen turlarla, ziyaretçiler kuş gözlemciliği yapabiliyor. Mavişehir Balıkçı Barınağı’ndan her gün düzenlenen turlar, profesyonel bir rehber eşliğinde yaklaşık 1 saat 15 dakika sürüyor. Günlük olarak 3 ila 5 kez yapılan bu turlar, kuş gözlemcileri ve doğaseverlerden büyük ilgi görüyor.

Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Kuş Bilimi üzerine Doktorası bulunan Dr. Ahmet KAYA,  tur öncesi ve tekne turu boyunca;  Gediz Deltası’ndaki kuşların hayatı, Dünya  kuş popülasyonunda İzmir’in yeri konularında  ziyaretcilere doyurucu bilgiler aktarıyor. 


Karşıyaka Mavişehir Sahilinin Gediz nehrinin getirdiği alüvyonlarla doldurdugu Foça’ya kadar uzanan 40 bin hektarlık habitat alanı, Dünya’da iki yerleşimden biri . 
Gediz Deltasında 2’si endemik 462 bitki türü ve 501 Kuş türünün 301’i bilimsel olarak kayıt altına alınmış durumda.