Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan sağlık çalışanı hakkında 40 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı ve 20. Ağır Ceza Mahkemesinin kabul ettiği iddianamede, mağdur N.C'nin 24 Nisan 2023'te kanser teşhisiyle EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmeye başladığı, 5 Mayıs'ta da yoğun bakım ünitesine alındığı belirtildi.

Ünitede görev yapan şüpheli erkek hemşire E.K'nın 17 Mayıs'ta gece saatlerinde mağdura cinsel saldırıda bulunduğu iddiası üzerine, tanık ifadelerine başvurulduğu ve kamera görüntülerinin incelemeye alındığı ifade edilen iddianamede, kayıtlarda şüphelinin baygın halde bulunan mağdur hastanın yanına gelerek ilaçlar verdiği ve cinsel saldırı eylemini gerçekleştirdiğinin görüldüğü belirtildi.

Hastanede görevli hemşirelerin olayı doğrulayan ifadelerinin de bulunduğunun bildirildiği iddianamede, şüphelinin mağdura verdiği ilaçların uyuşturucu veya uyarıcı madde içerikli olduğu ifade edildi.

Şüphelinin savunmasında, olaya sadece teşebbüs ettiğini, pişman olduğunu ve verdiği ilaçların antibiyotik olduğunu savunduğu, tevil yollu ikrarda bulunduğu iddianamede yer aldı.

İddianamede, mağdurun 24 Mayıs'ta vefat ettiği, ölümün şüpheli bulunması nedeniyle ayrı bir soruşturma yürütüldüğü de kaydedildi.

Cumhuriyet savcısı iddianamesinde şu ifadelere yer verdi:

"Suç tarihinde Ege Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi'nde hemşire olarak görev yapmakta olan şüphelinin aynı hastanede, aynı birimde bulunan beden ve ruh bakımdan kendisini savunamayacak durumda olan mağdura kamu görevinin ve hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu, yine aynı şüphelinin mağdura tedavi kapsamında verilmeyen bir ilaç vererek uyuşturucu madde temin ettiği anlaşılmaktadır."

İddianamede, erkek hemşire hakkında, "kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı" ve "uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme" suçundan 40 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. (AA)